In de nieuwste uitzending van het Sinterklaasjournaal wordt bekendgemaakt dat het nieuwe paard van Sinterklaas helemaal niet wit is, hij is zwart! Het is waarschijnlijk bedoeld als knipoog naar de Zwarte Piet-discussie, die al jaren wordt gevoerd.

Article continues after the ad

'Briljant' of 'ziek'? 

Er wordt veel veranderd aan Het Sinterklaasjournaal, zo komen er alleen nog maar Roetveegpieten in voor. Daarnaast kreeg het nieuwe paard van Sinterklaas, Ozosnel, vorige week een ander kleurtje. Zijn eigen kleur is namelijk zwart. Paardenpiet schilderde Ozosnel wit omdat hij vond dat het paard van Sinterklaas ook écht wit zou moeten zijn. Op Twitter zijn de meningen over deze actie nogal verdeeld.

 

Alternatieve Sinterklaasjournaals

Omdat NTR Het Sinterklaasjournaal niet meer met Zwarte Pieten wil maken, zijn er heel veel alternatieve Sinterklaasjournaals gekomen. Arjen Lubach neemt deze uitzendingen op de hak in zijn eigen programma Zondag met Lubach. 

Het Sinterklaasjournaal is elke dag om 18.00 uur te zien op NPO Zapp. Om alvast in de feestsfeer te komen, kun je deze 5 beste Sinterklaasfilms bekijken!