Art Rooijakkers

RTL-ster en Het Perfecte Plaatje-deelnemer Art Rooijakkers heeft kort gereageerd op zijn optreden in Jinek van eerder deze week. Hij zat er namelijk verkouden aan tafel en dat zorgt in tijden van corona natuurlijk voor gefronste wenkbrauwen.

Article continues after the ad

"Lieve mensen, gister was ik bij Jinek om te praten over het nieuwe album van Springsteen. En ik klonk verkouden, begreep ik", lezen we in een verklaring die Art gisteren op zijn Insta zette. Toch is er niet al te veel aan de hand. Zoals een RTL-woordvoerder al zei: Art had geen corona. "Even ter geruststelling; ik was net getest, de uitslag was negatief. Anders was ik natuurlijk nooit aan tafel gaan zitten."

Tegengeluid

Nou, oké, duidelijke uitleg. En door! Zou je denken... RTL Boulevard besteedde er gisterenavond toch nog wat aandacht aan. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel plaatste namelijk een kanttekening bij Arts verkouden Jinek-verschijning. Ook al heb je geen corona, breng je anderen nog wel in een lastige situatie, zo beschrijft hij. Diederik: "Stel je voor dat hij een verkoudheid had doorgegeven aan een redacteur, dan had die zich vervolgens moeten afzonderen met de angst: is dit corona of niet?"

Testen

Want, zo gaat Diederik verder, "dan moet je je laten testen enzovoorts". Dat zijn inderdaad de richtlijnen die de overheid stelt. Bij klachten die kunnen duiden op corona, waarvan sommigen vergelijkbaar kunnen zijn met een verkoudheid, blijf je binnen, laat je je testen en ga je vervolgens pas weer 'naar buiten'. Dus: "Ook een verkoudheid die je verspreidt is vervelend. Dus ook als je denkt: jeeej, ik heb geen corona: blijf je dan wel extra aan de maatregelen houden als je verkouden bent."