Carlo Boszhard

Carlo en Ron Boszhard én hun familie gaan door een diep dal. Vorige week woensdag overleed hun opa op 101-jarige leeftijd. Waarschijnlijk aan corona, denkt Carlo.

Article continues after the ad

Dat schrijft Carlo vandaag in zijn wekelijkse column voor Televizier. Normaal gebruikt hij die bijvoorbeeld om te praten over het wel een wee in tv-land (of om collega's een hart onder de riem te steken), maar nu gebruikt hij zijn column voor een emotionele ode aan de vrouw die zijn opa verzorgde: Cratzia. 

Corona

"De uitslag van de coronatest is nog niet binnen, maar alle symptomen wijzen erop dat hij aan het virus is overleden", schrijft de persiflagekoning van De TV Kantine. In de column beschrijft hij het contact met verzorgster Cratzia. "'Hoe gaat het met hem?', vroeg ik je vanaf de straatkant. Je antwoordde hoopvol, maar toen ik wegliep wist ik zeker dat het de laatste keer was dat ik hem gezien heb."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve opa! Ik hou van u, rust zacht. In heel Europa was er niemand zo als hij. #101 #liefde #rijschoolsnel

Een bericht gedeeld door Carlo Boszhard (@carloboszhard) op

 

Heldin

Carlo komt met een ode aan deze Cratzia, die hij een heldin noemt. "Cratzia, ik wil je bedanken voor de liefde voor je vak. Werken in een verzorgingstehuis waar vele mensen sterven maakt je een heldin." Daarnaast vindt hij dat er best meer waardering mag komen voor haar vak. "Aan het eind van de rit zijn we afhankelijk van de liefde van iemand die het aandurft om te werken aan het front. Daar waar we het hardst getroffen worden, moeten onze helden meer krijgen dan een groot applaus." Zijn opa zou ook zéker weten in actie zijn gekomen, denkt Carlo. "Hij zou als het had gekund na deze crisis naar het Binnenhof gereden zijn. Daar met zijn grote vuisten op de tafel geslagen hebben en eisen dat helden, zoals jij Cratzia, meer geld moeten krijgen."

De hele column van Carlo kun je hier lezen!