Fotograaf
Brunopress en Wessel de Groot
Angela de Jong en Talitha Muusse

Op1-presentatrice Talitha Muusse sloeg eerder al terug naar haar haters en nu kunnen we er een nog een tegenreactie aan toevoegen: ze pikt het niet dat Hilversums meest gevreesde tv-columniste, Angela de Jong, haar een 'stagiaire' noemde.

Article continues after the ad

"Ook hier was het nieuws niet dusdanig ernstig bevonden dat Jeroen Pauw was gebeld om stagiaire Talitha Muusse te vervangen", fileerde Angela haar in januari, rondom Talitha's eerste Op1-uitzendingen. Dit kan echt niet, reageert de presentatrice in Viva.

'Seksisme'

Talitha vindt zo'n kwalificatie echt not done. "Ja, dat is dus gewoon seksisme. Door een vrouw nota bene. Dit zou echt nooit tegen een jonge man worden gezegd." Helaas voor Thalita bleef het niet bij 'alleen' Angela en haar vileine stukkie. Dit overkomt haar veel vaker. "Ze is de enige niet, hoor. De lelijke reacties die ik krijg, zijn zo vaak racistisch en seksistisch."

De houding van politici

"Ik ben óf de stagiaire óf ze proberen een diversiteitsbokaal te winnen. Dat is zo flauw, dat het me eigenlijk al niet meer raakt", legt ze uit. En dan is er nog iets. Iets dat nogal pijnlijk is. "Ik merk soms dat politici mij anders antwoord geven dan Sven (Kockelman, haar Op1-collega, red.). Geacteerd, versimpeld. Dat is een persoonlijke frustratie." Sven mag dan wel meer tv-ervaring hebben: "dat betekent niet dat een politicus mij niet serieus moet nemen".

Talitha niet meer in Op1

Binnenkort zal de Insta-inbox van Talitha wat minder volstromen met bagger: ze maakt op 4 april haar voorlopig laatste zondaguitzending van Op1. Omroep KRO-NCRV wil het hier alleen niet bij laten en polst bij de NPO of er een talkshowtoekomst is voor Sven en Talitha.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: