Talitha Muusse bij Op1

Talitha Muusse trekt de stekker uit haar Op1-presentatie. Ze zou eigenlijk vanavond haar voorlopig laatste show maken met co-host Sven Kockelman, maar ze trekt zich terug omdat omroep KRO-NCRV volgens haar opmerkelijke nieuwe voorwaarden stelde die haar "journalistieke vrijheid" in de weg zitten.

Article continues after the ad

De uitgesproken onderneemster en initiatiefneemster van maatschappelijke projecten legt een bommetje onder de voorlopig laatste Op1-zondagshow. "Ik heb besloten de laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. De KRO NCRV heeft voorwaarden gesteld aan mijn optreden die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel", legt ze uit op Insta.

Talitha stopt met Op1

Talitha zegt dat het combineren van haar rol als ondernemer, initiatiefnemer van maatschappelijke projecten en opiniemaker aan de ene kant, en het presenteren van een journalistiek programma aan de andere kant, "continu een dialoog was tussen mij en de omroep". "Dit was soms pittig en moeilijk waarbij ik zelf soms ook water bij de wijn moest doen en andersom de omroep soms excuses moest maken richting mij vanwege de wijze waarop ze mij beperkten. Dat hoort erbij."

'Activistisch profiel'

"Ik ben bij de omroep en Op1 gevraagd op basis van mijn maatschappelijke activistische profiel", gaat ze verder. Maar door die extra voorwaarden "is deze combinatie van activiteiten toch niet mogelijk helaas". Eerder deze week riep een verbaasde Talitha haar volgers op om naar Den Haag te komen om samen fysiek na te praten over het Omtzigt-debat deze week. Het is niet bekend of KRO-NCRV deze nieuwe voorwaarden als gevolg hiervan 'oplegde', maar eh... ja, dat ligt nogal voor de hand.


Sven Kockelman

De hele post van Talitha is hieronder te zien. Hierin bedankt ze ook haar co-host Sven Kockelman, die, daar gaan we voor het gemak dan maar even vanuit, de show van vanavond waarschijnlijk in zijn eentje presenteert - tenzij KRO-NCRV nog een vervanger invliegt.