Wendy van Dijk

Gisteravond was Wendy van Dijk te gast in de talkshow Op1. Maar de manier waarop het gesprek werd ingeleid door Jort Kelder viel niet bepaald in de smaak bij de kijkers.

Beladen discussie

Komende zaterdag gaat het tweede seizoen van Wie het Laatst Lacht van start bij SBS6. Om alvast in de stemming te komen voor dit verborgen-camera-programma, schoof Wendy van Dijk gisteravond aan bij Op1. Voorafgaand aan het item, gingen ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en imam Azzedine Karrat met elkaar in debat over de vrijheid van meningsuiting. Maar de overgang van de beladen discussie en het luchtige item van Wendy deed de nodige wenkbrauwen fronzen…
 


Jort Kelder

Terwijl het debat tussen Segers en Karrat nog in volle gang was, werd de discussie ruw afgebroken door Jort Kelder. “Amen. Nee, we gaan niet door. We gaan naar een ander onderwerp”, sprak de Op1-presentator zijn gasten toe als een strenge schoolmeester. Welmoed Sijtsma leek enigszins verrast door de actie van haar collega. “Oké… iets heel anders”, zo schakelde de Op1-presentatrice aarzelend over naar het item met Wendy van Dijk.

Article continues after the ad

Verkeerde keelgat

De abrupte overgang schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. ‘Zo’n belangrijke discussie afbreken voor Wendy van Dijk. Beetje jammer’, zo schreef één kijker op Twitter. En het duurde niet lang voordat er andere tweets volgden met dezelfde strekking. Wendy valt natuurlijk weinig te verwijten, maar afgaande op de reacties kan de overgang tussen zware en luchtige onderwerpen volgende keer wel iets subtieler!

De complete aflevering van Op1 is terug te kijken via NPO Start.