Nadia Moussaid

Talkshow Op1, zojuist nog in het nieuws door Fidan Ekiz' goudeerlijke woorden over haar eigen rol in het programma, gaat komende zomer gewoon door, alleen vallen de huidige 'corona'-uitzendingen van zaterdag en zondag dan weg. Ook maken twee nieuwe duo's hun opwachting.

Article continues after the ad

Dat maakte de publieke omroep zojuist bekend in een persbericht. Vanaf maandag 6 juli is Op1 nog maar vijf dagen in de week te zien. Ook moeten Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg hun plekje op de vrijdag afstaan en datzelfde geldt voor de dinsdag van Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.

Nieuwe duo's

Tijs en Giovanca krijgen vakantie en keren na de zomer terug. In de tussentijd mogen hun EO-collega's Margje Fikse en Kefah Allush aan de slag op de EO-dinsdag van Op1. Daarnaast krijgt omroep VPRO nu ook een dag: de vrijdag. Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen mogen Op1 dan hosten. Het zomerschema ziet er dan als volgt uit:


Maandag: Willemijn Veenhoven & Erik Dijkstra of Sophie Hilbrand & Hugo Logtenberg (BNNVARA)

Dinsdag: Margje Fikse & Kefah Allush (EO)

Woensdag: Carrie ten Napel & Charles Groenhuijsen (Omroep MAX)

Donderdag: Welmoed Sijtsma & Sander Schimmelpenninck (WNL)

Vrijdag: Nadia Moussaid & Pieter van der Wielen (VPRO)

 

Op1-schema

Zoals je ziet mogen Sophie en Hugo de maandagen voortaan afwisselen met BNNVARA-collega's Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra. Na de zomer krijgt BNNVARA de vrijdag echter weer terug en zit de VPRO weer zonder Op1-dag. En een persbericht is natuurlijk geen persbericht zonder een paar quotes van de grote NPO-baas. Kom er maar in, Frans Klein. "We hebben als publieke omroep met wisselende presentatieduo’s van verschillende omroepen voor een onbekende weg gekozen. Die nieuwe opzet is van meet af aan succesvol gebleken", jubelt hij. "Het publiek weet Op1 goed te vinden en ook de tijdelijke uitbreiding naar zaterdag en zondag in verband met de coronacrisis wordt gewaardeerd. Ook in juli en augustus blijft de NPO open met informerende, opiniërende en onderhoudende programma’s."