Donny Roelvink in Op1

De onderwerpkeuze van talkshow Op1 viel gisteren niet bij iedereen in de smaak. Zo vond men het contrast tussen interviews met twee Dutchbatters over de val van Srebrenica en Donny Roelvink die kwam babbelen over zijn nieuwe neptanden... nogal groot.

Article continues after the ad

"Zag ik ff niet aankomen", schrijft NOS-verslaggever Gerri Eickhof bijvoorbeeld op Twitter. En hij is niet de enige die van zich laat horen wat betreft deze heftige overgang van onderwerpen. 


Srebrenica

Het is volgende week 25 jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica viel. Coen Verbraak maakte er een documentaire over en blikte in Op1 terug met Dutchbatters Remko de Bruijne en Liesbeth Beukeboom, die geëmotioneerd vertelden over de verschrikkelijke dingen die ze meemaakten.


Overgang!

Op1 sloot af met influencer en reality-ster Donny Roelvink. Die liet een deel van zijn tanden wegslijpen in Turkije zodat er zogenoemde zirkonium-kronen omheen geschoven kunnen worden (broer Dave deed het ook). Resultaat? Een hagelwit gebit. Er zaten ook twee experts - een tandarts en een mondhygiënist - bij om wat context te geven en de gevaren uit te leggen, maar veel kijkers werden een beetje ongemakkelijk van de onderwerpkeuze en het sterke contrast met het Srebrenica-interview. 'Te idioot voor woorden', klinkt het in de reacties op Twitter.