Karin Bloemen bij Op1

De talkshow Op1 ging natuurlijk over het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Net als Antoinette Scheulderman eerder deze week, kreeg Karin Bloemen er behoorlijk van langs!

In Op1 waren verschillende Eurovisie Songfestival-maniakken te gast: Ed Nijpels, Frits Huffnagel en Jamai Loman spraken over de show en over wie er zaterdag tijdens de finale favoriet is. Karin Bloemen liet ook van zich horen, maar... ze vond het allemaal zó belabberd dat kijkers zich er aan stoorden!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Article continues after the ad

Karin Bloemen had een dubbele rol aan tafel bij Op1. De zangeres woont in de buurt waar de politie een groep overvallers achtervolgde na een mislukte overval op een waardetransport. In geuren en kleuren vertelde ze over de “hysterische” actie in Broek-op-Waterland.

Utrechtse Stefania naar de finale

Al snel ging het weer over lichtere zaken, zoals het optreden van Stefania Liberakakis. De Utrechtse zangeres vertegenwoordigt Griekenland op het Eurovisie Songfestival. Alle heren aan tafel waren fiks onder de indruk, maar Karin Bloemen vond het maar zo-zo.

“Ik zit natuurlijk technisch te kijken hoe iemand zingt, en het is heel makkelijk wat ze doet. Korte zinnetjes, heel veel galm er overheen: dan klinkt het al gauw heel goed. Als ze dan alleen zingt dan wordt het vals.” Jamai, Ed en Frits hoorden het aan met blikken alsof alle levensvreugde uit hun lichaam werd gezogen.

Nijpels vertelde dat Bloemen tijdens de hele show vertelde wat er niet goed was aan de optredens. Huffnagel reageerde laconiek. “Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat ze niet zo goed zingt als Karin Bloemen, maar het was een goede performance." Veel kijkers waren toen al boos afgehaakt.

Naast kritiek kreeg Bloemen ook wat bijval. Met haar kennis van zingen én ongezouten mening zou ze best iets voor het Eurovisie Songfestival kunnen betekenen!

Finale Eurovisie Songfestival

Na de tweede halve finale is de hele line-up van de finale van het Eurovisie Songfestival compleet. Op zaterdag 22 mei zie je deze live vanaf 21:00 uur op NPO1. Karin Bloemen doet waarschijnlijk niet mee, maar Edsilia Rombley hopelijk wel!