De in opspraak geraakt Bilal Wahib was gisteren bij Op1 te gast om zijn verhaal te doen. De day after zijn de meningen over zijn optreden nogal verdeeld… Ook aan de desk bij RTL Boulevard!

Bilal Wahib doet zijn verhaal bij Op1

Bilal Wahib kwam afgelopen maart in opspraak nadat hij een minderjarige jongen had aangemoedigd om zijn geslachtsdeel te tonen tijdens een livestream op Instagram. Gisteravond werd Bilal in de talkshow Op1 voor het eerst zelf geïnterviewd over deze geruchtmakende zaak. Eerder vandaag vertelden we jullie al dat de reacties op het interview behoorlijk gemengd zijn...

Article continues after the ad

'Te moraalridderig'

Dat sentiment weerklinkt ook aan de desk bij RTL Boulevard. Sportdeskundige Fatima Moreira de Melo heeft duidelijk medelijden met Bilal. Ze vond de vragen bijvoorbeeld “te moraalridderig”. Ze heeft zich gestoord aan de presentatoren en de andere gasten, en noemt het interview “een publieke steniging”. Entertainmentdeskundige Eric de Munck meent echter dat Bilal dat toch voornamelijk aan zichzelf te danken heeft: “Hij heeft vier maanden gehad om dit [interview] voor te bereiden en dan vind ik het een wat mager resultaat.

'Bilal heeft zich niet ontwikkeld'

En dan draait Fatima een beetje bij... Zij vindt ergens namelijk ook wel dat Bilal de situatie beter aan had kunnen pakken: “Hij heeft één keer met een psycholoog gesproken en dat vond hij niks. Toen ging hij met vrienden praten. Dat kwam op mij niet over alsof hij zich mega ontwikkeld heeft.” Een inkoppertje voor Eric: “Als je vier maanden hebt om je te revancheren, te herstellen… Dat bleek hier helemaal niet uit.

RTL Boulevard is iedere dag om 18:35 uur te zien op RTL 4.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.