Dr. Love komt weer naar je toe deze Kerst

Is het Sinterklaas? Is het de Kerstman? Nee, het is Robert ten Brink. In deze tijden van Jingle Bells en romantiek is Dr. Love de enige juiste man om op de Schaal van Superguide te zetten.

More content below the advertising

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Je zou denken dat Robert te druk is met de liefde om boeken te schrijven, maar niets is minder waar: hij schreef De Ideale Vader Bestaat Niet en ook zijn columns in Vriendin werden gebundeld. 1 punt. 

2. Wat is zijn reputatie?

Die van familieman, vriendelijke vent en natuurlijk, romanticus. Jaren voordat Yvon Jaspers boeren aan de liefde probeerde te helpen, was Robert ten Brink al bezig met het samenbrengen van geliefden. Maar hij deed meer op televisie en is dan ook niet meer weg te denken van de buis. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

All You Need Is Love, Love Is In The Air, Weekend Miljonairs, Laat Ze Maar Lachen, het Jeugdjournaal (wist je die nog?), Lingo, Holland's Got Talent, Big Diet. De programma's zijn niet aan te slepen. Ten Brink werkte voor de publieke omroep, SBS en RTL. En Nederland is de 61-jarige presentator nog niet zat. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Robert heeft een twitteraccount, maar wel met verrassend weinig volgers: 3.555. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Hij heeft er zes thuis zitten. Samen met zijn vrouw Roos heeft hij vijf dochters: Charlotte, Suzanne, Isabel, Nina en Emma. Of hij het ook goed doet bij de vrijgezelle dames? Kijk maar eens een aflevering van All You Need Is Love. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Dat Dr. Love nog nooit is aangehouden op verdenking van het stelen van harten, vinden wij verrassend. Zover wij weten heeft hij een schoon strafblad. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Dat Robert de enige echte Dr. Love is staat ook voor de recensenten buiten kijf. De kijkcijfers van All You Need Is Love blijven indrukwekkend en ook andere shows die hij in het verleden maakte, werden goed bekeken. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Met zijn 61 jaar zou je zeggen dat Robert over niet al te lange tijd met pensioen gaat. Op dit moment lijkt het er echter nog niet op. Wij denken dat er vast nog genoeg te doen op televisie. Wel als presentator van het soort shows dat hij de afgelopen jaren ook deed. Misschien is vloggen [gehoord op de redactie] nog een ideetje? 0,5 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Voor zijn programma's reisde Robert de hele wereld af, maar hij presenteerde geen shows over de grens. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Tijdens zijn werkende leven deed Ten Brink vast vriendschappen met andere BN'ers op. Ook binnen zijn familie vinden we een sprankje fame: dochter Charlotte maakte furore met haar deelname aan Popstars en The Voice of Holland. 1 punt.

Eindcijfer: 7,5.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.