Een van de beroemdste duo's van tegenwoordig is Nick en Simon. De Volendammers, die op dit moment samen te zien zijn in Talenten zonder Centen, lijken onafscheidelijk. En juist daarom zetten wij ze tegenover elkaar op de Schaal van Superguide.

Article continues after the ad

1. Hebben ze een boek geschreven of is dat over hen geschreven?

Beiden: 1 punt.

Ja! Hun eerste jubileumboek 10 Jaar Nick En Simon is dit jaar uitgebracht. Simon doet daar nog een schepje bovenop, met zijn eigen meesterwerkje Ik & Simon. Volgens Google Books een bundel verhalen van een “bevoorrechte maar bescheiden gebleven dertiger die het niet altijd prettig vindt BN'er te zijn.“

2. Wat is hun reputatie?

Beiden: 1 punt.

Voor zover bekend bij ons, is hun reputatie prima. Afgezien van het feit dat menig Nederlander niet uit elkaar kan houden wie wie is, kunnen de mannen weinig verkeerd doen en hebben ze allebei een goed imago.

3. Hoeveel programma’s/films/series hebben zij op hun naam staan?

Nick: 1 punt. Simon: 0 punten.

Er zijn weinig zenders waar je langs kunt zappen zonder het olijke duo te treffen. Op NPO maakten zij samen onder andere The Dream (meerdere edities in verschillende landen, Nick tegen Simon en Kerst met Nick en Simon. Bij RTL kennen we de mannen vooral als onderdeel van de jury in The Voice of Holland en hun vele gastoptredens bij talkshows. Tegenwoordig lopen ze de deur plat bij SBS. Na Lekker Nederlands en Zullen We Een Spelletje Spelen, zijn ze nu te bewonderen in het programma Talenten Zonder Centen. Toch stijgt Nick net iets boven Simon uit, wat televisieoptredens betreft. Onlangs vormde hij The Next Boy Band als jurylid én laten we vooral niet zijn entree in de televisiewereld bij Idols vergeten.

4. Hoeveel volgers op Twitter hebben ze?

Nick: 0 punten. Simon: 1 punt.

De mannen zijn onafscheidelijk en delen dan ook gemoedelijk een twitteraccount. Daarmee tikken ze ruim de 570.000 volgers aan. Relevant genoeg dus, in social media land. Maar wie scoort er het beste? Laten we daarvoor even een blik op hun Instagram-accounts werpen: Nick heeft ruim 26.000 volgers en Simon verdubbelt dat gemakkelijk met bijna 56.000 volgers. Puntje voor Simon!

5. Hoe doen ze het bij de vrouwen?

Nick: 0 punten. Simon: 1 punt.

Bij optredens van de heren staan vrouwen rijen dik aan het podium en er zijn ongetwijfeld een aantal zwakke knietjes bij het liedje Rosanne. Ook zijn beiden mannen gelukkig getrouwd. Niets te klagen dus! Toch wordt Simon over het algemeen als het hartendiefje gezien. Wij doken even de duistere wereld van de internet-polls in en kwamen er al snel achter dat bij 80% van de gevallen, Simon het best uit de test komt. Misschien beter te begrijpen als je even googled op “Simon Men’s Health”. Graag gedaan.

6. Zijn ze in aanraking met justitie geweest?

Beiden: 1 punt.

Over Volendam wordt weleens gezegd dat het dealen en gebruiken van drugs daar geen uitzondering is. Maar Nick en Simon? Die doen dat echt niet, volgens ons. Boetes, arrestaties, rechtszaken, we hebben het gegoogled, maar ze leveren geen van allen een match op met Nick of Simon.

7. Hoe worden ze gerecenseerd?

Nick: 1 punt. Simon: 0 punten.

Omdat ze bijna alles samen doen, is het moeilijk om individuele recensies over de twee te vinden. Dus struinden we wat websites af waarbij de twee tegenover elkaar wordt gezet. Zo vonden we in een poll dat de meerderheid van de stemmer vindt dat Nick beter zingt dan Simon. Als het om looks gaat, moet we concluderen - sorry Nick - dat de meerderheid van het internet voor Simon gaat. De twee namen overigens ook apart van elkaar een nummer op. Nick met Thomas Acda en Simon met Paul de Munnik. Nick & Thomas verzamelden met Sterker Nu Dan Ooit 580.902 views en Simon & Paul met Kijk Me Na 527.330 views. In onderstaande video van Shownieuws geven fans zelf antwoord op de vraag en wederom voert Nick de boventoon.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit?

Beiden: 1 punt.

Voor zowel Nick als Simon waarschijnlijk hartstikke goed. Ze hebben al heel wat programma’s en albums op hun naam staan en zijn nog steeds razend populair. Of ze ook samen doorgaan of dat ze meer apart gaan doen (zoals Nick in The Next/Boy Girl Band), is de vraag. Wij denken dat ze gewoon lekker samen moeten verder gaan en dat ze dan succes blijven hebben.

9. Hebben ze ook succes over de grens?

Beiden: 0 punten.

Voor hun programma’s zijn ze veelvuldig naar het buitenland gereisd, maar die worden gewoon in Nederland uitgezonden, dus echt ’over de grens’ kunnen we dat niet noemen. Ze hebben het wel in Duitsland geprobeerd met onder meer de single Du Bist Frei, maar dat was geen groot succes.

10. Hebben ze bekende familieleden of vrienden?

Nick: 0 punten. Simon: 1 punt.

In ieder geval Kees Tol en Jan Smit en hoogstwaarschijnlijk nog een hoop Volendamse muzikanten en andere BN’ers. Nee, als het op dit punt aankomt, moeten we naar hun echtgenotes kijken. En dan legt Nicks vrouw Kirsten het toch af tegen Simons geliefde Annemarie. Afgelopen seizoen deed ze - samen met Kees Tol - mee aan Dance Dance Dance, waarin ze zich van haar meest sexy kant liet zien.

Eindcijfer

Nick: 6 punten. Simon: 7 punten.

Als we de heren niet met elkaar vergeleken hadden, waren de eindcijfers wellicht wat hoger geweest, maar dat is voor nu niet relevant. Wie heeft er gewonnen? Met een score van 6 punten voor Nick en een score van 7 punten voor Simon, komt de laatste als winnaar uit de bus.