Zo erg als zijn Roast wordt het zeker niet

Vandaag vinden de opnamen van de allereerste Nederlandse Roast plaats. Het slachtoffer? Gordon Heuckeroth. Wij zetten hem op de Schaal van Superguide.

More content below the advertising

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Ja. Een kookboek zelfs. Ik Ben Niet Van Suiker met de ondertitel Blushing Recepten Voor Een Healthy Way of Life. Bij het horen van het woord 'healthy' denken we eerder aan de dames van The Green Happiness dan aan Gordon, maar blijkbaar weet hij er, gerelateerd aan zijn koffietent Blusing, het een en ander van. Maar er is meer: Gordon schreef ook het boek De Liefde, Gids voor een Gebroken Hart. Je kunt veel over hem zeggen, maar veelzijdig is hij zeker. 1 punt.

2. Wat is zijn reputatie?

Dit is een lastige vraag, want het lijkt een typisch geval van 'you love him or you hate him'. Zijn lach werkt op velen aanstekelijk en de programma's waarin deze veelvuldig te horen is (denk: Geer & Goor, Gieren met Goor) lopen dan ook als een trein. Dat hij op de bres springt voor ouderen wordt gewaardeerd, maar zijn ongezouten mening - bijvoorbeeld in talkshows - hoeft hij niet van iedereen overal te laten horen. Het centrale thema van zijn Roast lijken zijn vermeende narcistische trekken te zijn, zo zagen we in de aankondiging van het programma. Ook zijn ex-vriend kwam hier vorige week mee naar buiten. 0,5 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Een heleboel. We noemden Geer & Goor: Zoeken Een Hobby al. Met Geer maakte Gordon meerdere shows, zoals Effe Geen Cent Te Makken, Waarheen, Waarvoor en Joling & Gordon Over De Vloer. Verder zat Goor in de jury van onder meer Idols, X-Factor en Holland's Got Talent, maakte hij Beat The Best, Goor Draait Door, Gillend Naar Huis en natuurlijk Hotter Than My Daughter. Naast het presenteren van allerlei programma's kwam Gordon ook vaak opdraven in allerlei shows. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Hij heeft geen Twitter. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Gordon en vrouwen zijn een goede combinatie, maar hij valt zelf op mannen. Gordon heeft meerdere exen, maar of hij het echt goed doet bij de heren, blijft voor ons een raadsel. Humor heeft hij natuurlijk wel, maar hij is wat uiterlijk betreft geen Jan Kooijman of Arie Boomsma. Aan Sophie Hilbrand vertelde hij overigens wel ooit dat hij genoeg seks heeft. 0,5 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Gordon komt veel in het nieuws, maar berichten over arrestaties kunnen we niet vinden. Hij was wel ooit getuige bij een schietpartij als we AT5 mogen geloven. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Net als het geval is bij de vraag over zijn reputatie, zijn de reacties en recensies over Gordon uiteenlopend. De prijzen of awards stromen niet bepaald binnen, maar de kijkcijfers werken dan wel weer in zijn voordeel. 0,5 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Goor heeft aangekondigd te stoppen met zingen, maar zijn afscheidsconcert smaakte toch weer naar meer. Op tv blijft hij ongetwijfeld gewoon doorgaan. Er komt een nieuw seizoen Geer & Goor aan, waarin de mannen zich opnieuw gaan inzetten voor de ouderen. En op de Roast, die volgende week op tv is, verheugen we ons natuurlijk ook. Wellicht heeft het consequenties voor zijn verdere carrière. 1 punt. 

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Gordon deed mee aan de Vlaamse variant van De Slimste Mens en lag er na aflevering 1 al uit, maar niet voordat hij een scherpe opmerking maakte en zich daarmee bij onze zuiderburen op de kaart zette. Of ze hem in België nogmaals voor een programma boeken, vragen we ons af. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Goor lijkt vooral veel bekende vijanden - bijvoorbeeld Marc-Marie Huijbregts en Erik de Zwart - te hebben, hij wordt niet voor niets geroast. Er zijn ook een paar BN'ers met wie hij het goed kan vinden, zoals Chantal Janzen en Mark Rutte. 0,5 puntje dus.

Eindcijfer: 6

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.