Vandaag vinden de opnamen van de allereerste Nederlandse Roast plaats. Het slachtoffer? Gordon Heuckeroth. Wij zetten hem op de Schaal van Superguide.

Article continues after the ad

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Ja. Een kookboek zelfs. Ik Ben Niet Van Suiker met de ondertitel Blushing Recepten Voor Een Healthy Way of Life. Bij het horen van het woord 'healthy' denken we eerder aan de dames van The Green Happiness dan aan Gordon, maar blijkbaar weet hij er, gerelateerd aan zijn koffietent Blusing, het een en ander van. Maar er is meer: Gordon schreef ook het boek De Liefde, Gids voor een Gebroken Hart. Je kunt veel over hem zeggen, maar veelzijdig is hij zeker. 1 punt.

2. Wat is zijn reputatie?

Dit is een lastige vraag, want het lijkt een typisch geval van 'you love him or you hate him'. Zijn lach werkt op velen aanstekelijk en de programma's waarin deze veelvuldig te horen is (denk: Geer & Goor, Gieren met Goor) lopen dan ook als een trein. Dat hij op de bres springt voor ouderen wordt gewaardeerd, maar zijn ongezouten mening - bijvoorbeeld in talkshows - hoeft hij niet van iedereen overal te laten horen. Het centrale thema van zijn Roast lijken zijn vermeende narcistische trekken te zijn, zo zagen we in de aankondiging van het programma. Ook zijn ex-vriend kwam hier vorige week mee naar buiten. 0,5 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Een heleboel. We noemden Geer & Goor: Zoeken Een Hobby al. Met Geer maakte Gordon meerdere shows, zoals Effe Geen Cent Te Makken, Waarheen, Waarvoor en Joling & Gordon Over De Vloer. Verder zat Goor in de jury van onder meer Idols, X-Factor en Holland's Got Talent, maakte hij Beat The Best, Goor Draait Door, Gillend Naar Huis en natuurlijk Hotter Than My Daughter. Naast het presenteren van allerlei programma's kwam Gordon ook vaak opdraven in allerlei shows. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Hij heeft geen Twitter. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Gordon en vrouwen zijn een goede combinatie, maar hij valt zelf op mannen. Gordon heeft meerdere exen, maar of hij het echt goed doet bij de heren, blijft voor ons een raadsel. Humor heeft hij natuurlijk wel, maar hij is wat uiterlijk betreft geen Jan Kooijman of Arie Boomsma. Aan Sophie Hilbrand vertelde hij overigens wel ooit dat hij genoeg seks heeft. 0,5 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Gordon komt veel in het nieuws, maar berichten over arrestaties kunnen we niet vinden. Hij was wel ooit getuige bij een schietpartij als we AT5 mogen geloven. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Net als het geval is bij de vraag over zijn reputatie, zijn de reacties en recensies over Gordon uiteenlopend. De prijzen of awards stromen niet bepaald binnen, maar de kijkcijfers werken dan wel weer in zijn voordeel. 0,5 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Goor heeft aangekondigd te stoppen met zingen, maar zijn afscheidsconcert smaakte toch weer naar meer. Op tv blijft hij ongetwijfeld gewoon doorgaan. Er komt een nieuw seizoen Geer & Goor aan, waarin de mannen zich opnieuw gaan inzetten voor de ouderen. En op de Roast, die volgende week op tv is, verheugen we ons natuurlijk ook. Wellicht heeft het consequenties voor zijn verdere carrière. 1 punt. 

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Gordon deed mee aan de Vlaamse variant van De Slimste Mens en lag er na aflevering 1 al uit, maar niet voordat hij een scherpe opmerking maakte en zich daarmee bij onze zuiderburen op de kaart zette. Of ze hem in België nogmaals voor een programma boeken, vragen we ons af. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Goor lijkt vooral veel bekende vijanden - bijvoorbeeld Marc-Marie Huijbregts en Erik de Zwart - te hebben, hij wordt niet voor niets geroast. Er zijn ook een paar BN'ers met wie hij het goed kan vinden, zoals Chantal Janzen en Mark Rutte. 0,5 puntje dus.

Eindcijfer: 6