Helaas verliet hij Expeditie Robinson een paar weken geleden eerder dan we hadden gehoopt, maar gelukkig hebben we de beelden nog. Dave Roelvink kwam door het survivalprogramma zo goed uit de verf, dat we het niet konden laten hem op de Schaal van Superguide te zetten.

Article continues after the ad

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Nee, maar een Thomas Dekker’esque biografie over het leven van Dave zien wij wel zitten. Of hij hem zelf gaat schrijven, valt te betwijfelen. Maar er zullen vast auteurs zijn die dat voor hem willen doen. 0 punten.

2. Wat is zijn reputatie?

Dat is een interessant puntje. Die is namelijk in korte tijd een flinke slag gedraaid. Een reden voor de populariteit van programma’s als Expeditie Robinson en Wie Is de Mol? is dat je de Bekende Nederlanders echt leert kennen. Voor sommige sterren pakt dat slecht uit, maar voor Dave niet. Hij liet zijn ware aard zien in Expeditie Robinson en die bleek veel leuker dan Nederland dacht. Op Facebook bracht menig vrouw een ode aan Dave (en zijn lichaam). Aan de andere kant, Dave verschijnt ook nog af en toe negatief in het nieuws. Iets wat voor Expeditie Robinson de overhand had. Een half puntje is hier op zijn plek.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Dave heeft van RTL zijn eerste echte eigen realityserie gekregen: Dave Het Huis Uit, te zien op RTL XL. Samen met vader Dries en broer Donny (die hem in populariteit voorbij dreigt te streven) was hij te zien in De Roelvinkjes, Welkom Bij De Kamara’s en Expeditie Robinson. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Dave heeft geen Twitterpagina. Instagram (hij doet het goed op camera) heeft hij daarentegen wel, inclusief 253.000 volgers. Dat is voor ons toch 1 punt waard.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Heel goed. Zoals we bij punt 2 al noemden, menig Nederlandse vrouw die de onwijs foute Dave stiekem al heel aantrekkelijk vond, kreeg door Expeditie Robinson eindelijk de kans om hem zonder schaamte leuk te vinden. Tja, dat sixpack en die blauwe ogen laten ons ook niet koud. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Pijnlijk punt, want dit is een vraag waar we volmondig ’ja’ op kunnen zeggen. Daves reputatie komt voornamelijk voort uit het feit dat hij in aanraking kwam met justitie. Zo werd er onlangs nog een taakstraf van 240 uur tegen hem geëist vanwege het stelen van juwelen en het maken van een seksfilmpje. En dat is niet het enige helaas. 0 punten.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Met het oog op bovenstaand antwoord: Dave kwam vooral negatief in het nieuws vanwege allerhande praktijken met een duister randje. Toch doen de positieve reacties op zijn Robinson-optreden ook wat voor hem. Hij gaf in het programma eerlijk toe dat hij de negatieve aandacht op social media ook aan zichzelf te danken had. Dat spreekt voor hem. Dave verdient een half puntje.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Goed. Na zijn optreden in Expeditie Robinson zijn er vast zenders die Dave (buiten het platform RTL XL) een podium will bieden. 1 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Tot op heden nog niet. We denken dat Dave ook geen aardig woordje over de grens spreekt, maar met alleen zijn looks heeft hij zeker buitenlandpotentie. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Jazeker. Hij is zelfs bekend geworden dankzij zijn vader Dries. Ook broer Donnie speelt zich steeds meer in de schijnwerpers. 1 punt.

Eindcijfer: 6.