Welk rapportcijfer krijgt het gezicht van Wie Is De Mol?

Wie Is De Mol? gaat weer beginnen. Over de sterrenstatus van de vers bekendgemaakte kandidaten wordt alweer volop gespeculeerd. Maar hoe zit het eigenlijk met de sterrenstatus van presentator Art Rooijakkers? Wij zetten hem op de Schaal van Superguide.

More content below the advertising

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Tenzij je het Molboekje meetelt, hebben we nog geen boek van de hand van Art Rooijakkers kunnen vinden. 0 punten.

2. Wat is zijn reputatie?

We hebben regelmatig BN’ers op de Schaal van Superguide gezet die een duidelijke reputatie hebben. Bij Art komt er echter niet direct iets schokkende bij ons naar boven, behalve de woorden sympathiek, slim (hij won in 2014 De Slimste Mens) en professioneel. Tevens gehoord op de redactie: knap! Hij doet het dus ook goed bij de vrouwen, maar op dat punt komen we later. 1 punt. 

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Een heleboel. Hij begon zijn televisieloopbaan als verslaggever en deed wat dingen achter de schermen. Voordat hij in 2011 mee deed aan Wie Is De Mol? was Art te zien als presentator van onder meer Peking Express, De Spaanse Droom, De Zomer Draait Door, Outback Jack en Return To Sender. Niet lang na zijn deelname aan Wie Is De Mol? werd hij presentator van het programma, waarvoor hij meteen de Gouden Televizier-Ring mee naar huis nam. Voor de Zilveren Televizier-Ster werd hij meerdere malen genomineerd, maar deze heeft hij nog niet gewonnen. Iets wat in de toekomst vast nog wel gaat gebeuren. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Onze grens van 60,000 volgers redt Art helaas niet. Maar het indrukwekkende aantal van 52,000 mensen die hem volgen op Twitter vinden wij wel een 0,5 puntje waard.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Die vraag hebben we al deels beantwoord, Art doet het erg goed bij de dames. En niet alleen vrouwen zien hem zitten, ook bij mannen is hij een graag geziene gast. En dat weet Art waarschijnlijk, hij maakt er dan ook geen geheim van dat hij met enige regelmaat een homobar bezoekt. Art is overigens al meer dan 10 jaar samen met dezelfde vrouw. Jammer voor de geïnteresseerden. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Als we Google moeten geloven niet. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Goed. Als je tweemaal voor de Zilveren Televizier-Ster bent genomineerd, kun je wel zeggen dat je het goed doet op televisie. Na een paar seizoenen mag hij nog steeds Wie Is De Mol? presenteren, een programma dat ontzettend goede kijkcijfers heeft. Naast WIDM wordt Art nog vaak genoeg gevraagd voor andere klussen. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Wij hopen en denken dat Art nog wel even bij Wie Is De Mol? blijft. Ondanks een gastrolletje in Julia's Tango in 2008, zal hij niet opeens gaan acteren. Presenteren is waar Art goed in is, iets wat hij bij de AVROTROS waarschijnlijk nog wel even mag doen. En als hij daar weggaat, zijn er vast genoeg andere zenders die hem met open armen ontvangen. 1 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Voor Wie Is De Mol? en verschillende NOVA-items vertrok Art regelmatig de grens over, maar hij is echt alleen een BN'er te noemen. Geen Bekende Vlaming of Bekende Duitser dus. We zijn wel benieuwd hoe hij het zou doen bij onze buren, we durven te wedden dat hij zijn talen in ieder geval spreekt. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Nee, niet zover wij weten. 0 punten.

Eindcijfer: 6,5.

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.