Wie Is De Mol? gaat weer beginnen. Over de sterrenstatus van de vers bekendgemaakte kandidaten wordt alweer volop gespeculeerd. Maar hoe zit het eigenlijk met de sterrenstatus van presentator Art Rooijakkers? Wij zetten hem op de Schaal van Superguide.

Article continues after the ad

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Tenzij je het Molboekje meetelt, hebben we nog geen boek van de hand van Art Rooijakkers kunnen vinden. 0 punten.

2. Wat is zijn reputatie?

We hebben regelmatig BN’ers op de Schaal van Superguide gezet die een duidelijke reputatie hebben. Bij Art komt er echter niet direct iets schokkende bij ons naar boven, behalve de woorden sympathiek, slim (hij won in 2014 De Slimste Mens) en professioneel. Tevens gehoord op de redactie: knap! Hij doet het dus ook goed bij de vrouwen, maar op dat punt komen we later. 1 punt. 

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

Een heleboel. Hij begon zijn televisieloopbaan als verslaggever en deed wat dingen achter de schermen. Voordat hij in 2011 mee deed aan Wie Is De Mol? was Art te zien als presentator van onder meer Peking Express, De Spaanse Droom, De Zomer Draait Door, Outback Jack en Return To Sender. Niet lang na zijn deelname aan Wie Is De Mol? werd hij presentator van het programma, waarvoor hij meteen de Gouden Televizier-Ring mee naar huis nam. Voor de Zilveren Televizier-Ster werd hij meerdere malen genomineerd, maar deze heeft hij nog niet gewonnen. Iets wat in de toekomst vast nog wel gaat gebeuren. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Onze grens van 60,000 volgers redt Art helaas niet. Maar het indrukwekkende aantal van 52,000 mensen die hem volgen op Twitter vinden wij wel een 0,5 puntje waard.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Die vraag hebben we al deels beantwoord, Art doet het erg goed bij de dames. En niet alleen vrouwen zien hem zitten, ook bij mannen is hij een graag geziene gast. En dat weet Art waarschijnlijk, hij maakt er dan ook geen geheim van dat hij met enige regelmaat een homobar bezoekt. Art is overigens al meer dan 10 jaar samen met dezelfde vrouw. Jammer voor de geïnteresseerden. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Als we Google moeten geloven niet. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Goed. Als je tweemaal voor de Zilveren Televizier-Ster bent genomineerd, kun je wel zeggen dat je het goed doet op televisie. Na een paar seizoenen mag hij nog steeds Wie Is De Mol? presenteren, een programma dat ontzettend goede kijkcijfers heeft. Naast WIDM wordt Art nog vaak genoeg gevraagd voor andere klussen. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Wij hopen en denken dat Art nog wel even bij Wie Is De Mol? blijft. Ondanks een gastrolletje in Julia's Tango in 2008, zal hij niet opeens gaan acteren. Presenteren is waar Art goed in is, iets wat hij bij de AVROTROS waarschijnlijk nog wel even mag doen. En als hij daar weggaat, zijn er vast genoeg andere zenders die hem met open armen ontvangen. 1 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Voor Wie Is De Mol? en verschillende NOVA-items vertrok Art regelmatig de grens over, maar hij is echt alleen een BN'er te noemen. Geen Bekende Vlaming of Bekende Duitser dus. We zijn wel benieuwd hoe hij het zou doen bij onze buren, we durven te wedden dat hij zijn talen in ieder geval spreekt. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Nee, niet zover wij weten. 0 punten.

Eindcijfer: 6,5.