Don’t Breathe was een van de griezeligste horrorfilms van het jaar, niet in de laatste plaats door het schokkende einde. De makers hadden echter eerst een heel ander lot in gedachten voor hun hoofdrolspelers. SPOILER ALERT: niet verder lezen als je Don’t Breathe nog wilt zien!

Article continues after the ad

Wraakzuchtig

In Don’t Breathe proberen drie inbrekers een grote smak geld te stelen van een blinde oorlogsveteraan. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hun doelwit mag dan wel blind zijn, hij is verre van weerloos! In de schokkende finale blijkt dat de veteraan ook niet bepaald onschuldig is: in de kelder houdt hij de vrouw gevangen die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn dochter. Zijn doel: een nieuwe dochter maken. Inbreekster Rocky lijkt het volgende slachtoffer te worden, maar zij weet maar net te ontsnappen aan de wraakzuchtige veteraan.

Kelder

Alsof dit nog niet gruwelijk genoeg was, hadden de makers in eerste instantie nog een veel duisterder einde voor de film in gedachte. In een interview met Cinemablend vertelt scriptschrijver Rodo Sayagues dat Rocky in het originele script niet aan haar belager ontsnapt en zij de volgende is die wordt opgesloten in de kelder. De politie gaat naar haar op zoek, maar ze zien de verborgen kelderdeur over het hoofd. Uiteindelijk besloten ze dat hun heldin dit niet had verdiend en dat het oorspronkelijke idee ‘te deprimerend’ was. Niet dat we nu fluitend de bioscoop uitliepen, maar het had dus nog erger gekund. Phew!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!