Eva Jinek op RTL 4. Foto: William Rutten

Het is keihard oorlog in Hilversum en RTL heeft zojuist een flinke strategische zet bekendgemaakt. Eva Jinek, die op 3 januari begint met haar talkshow op RTL 4, mag daar zonder irritante reclame haar talkshow maken.

Article continues after the ad

Dat schrijft Mediacourant. Hiermee zet RTL de NPO weer even op scherp. Dit betekent namelijk dat de publieke omroep met de nieuwe talkshow Op1 - die volgende week maandag begint - in ieder geval niet meer het voordeel heeft dat daar géén reclame te zien is. Ook is RTL ietsje eerder on air, wat ook een voordeeltje zou kunnen zijn: Jinek begint om 22:25, Op1 om 22:30.

 

Tijdelijk

Eva kondigt om 22:20 alvast haar gasten aan en dan komt er een reclameblok. Om 22:25 barst ze vervolgens echt los en hoeft ze niet, net als Humberto Tan, Twan Huys en Beau van Erven Dorens, haar show te onderbreken voor reclames. We hoeven ook weer niet te vroeg te juichen. Het gaat namelijk om een soort testperiode van twee maanden om zoveel mogelijk mensen naar Jinek te lokken. Na deze periode is het waarschijnlijk weer zoals altijd. Met reclameblokken tussendoor dus.

 

Op1

RTL ging de afgelopen tijd al helemaal los met Jinek-promoties. Zo zagen we Eva al in een Lamborghini rondscheuren en nam ze een hilarische promo op. Aan de kant van Op1 is het angstvallig stil. Maar dat is ook wel begrijpelijk: die show, met elke avond een ander presentatieduo, begint pas op maandag 6 januari. Wie gaat de kijkcijferstrijd winnen? Spannend!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd al een gouden tand willen hebben... #onveranderd

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op