Ook Timothy Olyphant heeft naar het schijnt een grote rol te pakken in de nieuwe Quentin Tarantino-film Once Upon A Time in Hollywood. De Justified-ster zal zich bij hoofdrolspelers Brad Pitt en Leonardo DiCaprio voegen in een alsmaar verder uitdijende sterrencast.

Article continues after the ad

Speelt hij Charles Manson of niet?

Once Upon A Time in Hollywood speelt zich af in het zomerse Los Angeles van 1969, rond de tijd dat de beruchte seriemoordenaar Charles Manson en zijn sekte een aantal afgrijselijke moorden pleegden. Website Deadline meldde als eerste dat Olyphant ook mee zal doen aan de film, en dit leidde meteen tot een verhitte discussie onder bezoekers of hij wel of niet Charles Manson gaat spelen. Want ook al speelt Timothy in Justied nog zo'n kloek heldhaftig personage, met die priemende ogen van 'em kan hij ook best goed een schurk spelen. Dat liet hij al zien in Die Hard 4: Live Free Or Die Hard. Olyphant heeft zijn lengte echter niet mee: hij is langer dan 1 meter 80, terwijl Manson nog geen 1 meter 60 was.

Hollywood-cirkeltje weer rond

Hoe Olyphant aan de rol gekomen zou zijn is niet moeilijk te raden: hijzelf en Tarantino zijn allebei goed bevriend met Walton Goggins. In Justified speelt Olyphant de superstoere sherriff Raylan Givens, terwijl Goggins de rol van zijn aartsvijand Boyd Crowder vertolkt. Deze acteur met het hoge voorhoofd en de kenmerkende wijde tanden was weer te zien in Tarantino’s laatste twee films Django Unchained en The Hateful Eight, en zo is het Hollywood-cirkeltje weer rond.

Topcast

Tarantino is een imposante topcast aan het verzamelen voor Once Upon A Time in Hollywood. Brad Pitt en Leonardo Dicaprio staan al vast, maar ook Burt Reynolds zou deel uitmaken van de cast en Tarantino-veteranen Tim Roth (Pulp Fiction, Reservoir Digs), Kurt Russell (Death Proof, The Hateful Eight) en Michael Madsen (Kill Bill, Reservoir Dogs) zijn ook weer van de partij. Manson’s beroemdste en meest tragische slachtoffer was Roman Polanki’s ex-vrouw Sharon Tate. Zij zal gespeeld worden door Margot Robbie. Het valt te verwachten (en te hopen) dat Tarantino net als in Inglourious Basterds een loopje neemt met de geschiedenis en Tate in de film op het laatste moment gered zal worden. Anders zou het immers vrij smakeloos zijn om deze film precies vijftig jaar nadat ze vermoord is uit te brengen.