Ook Mission: Impossible-ster Rebecca Ferguson zal te zien zijn in Doctor Sleep, het vervolg op horrorklassieker The Shining. Eerder deze maand werd bekend dat Ewan McGregor de hoofdrol op zich gaat nemen.

Article continues after the ad

Rebecca als Rose The Hat?

Doctor Sleep is gebaseerd op het door Stephen King zelf geschreven vervolg op The Shining uit 2013. Ewan McGregor gaat de volwassen versie spelen van Danny Torrance, het jongetje op de skelter. Het is nog niet bekend welke rol Ferguson gaat spelen. Als we kijken naar het verhaal van het boek, dan zou het goed kunnen gaan om de rol van Rose The Hat, leider van een paranormale sekte waar Danny mee te maken krijgt. Dit is echter nog niet bevestigd.

Doctor Sleep

Ferguson is vanaf volgende maand voor de tweede keer te zien als de stoere Ilsa Faust in de zesde Mission: Impossible, die Mission: Impossible Fallout heet. MacGregor heeft het even rustig, want plannen voor een Star Wars spin-off over Obi Wan zijn volgens boze geruchten op de lange baan geschoven. Wanneer opnames voor Doctor Sleep van start gaan is nog niet exact bekend. Regie is in handen van Mike Flanagan, regisseur van de bijzonder goed ontvangen Netflix-horror Gerald’s Game, die eveneens gebaseerd op een verhaal van Stephen King. Flanagan had het er eind vorig jaar al over dat hij een Shining-sequel helemaal zag zitten en nu gaat het gewoon nog gebeuren ook.

Als we nog een castingsuggestie mogen doen: wat te denken van Christina Ricci in een dubbelrol als die doodenge tweeling?