Leegloop bij horrorserie The Walking Dead

Na Andrew Lincoln stapt ook Lauren Cohan op bij The Walking Dead. Is de zombieserie ten dode opgeschreven?

More content below the advertising

Schok

Vorige week werd bekend dat Andrew Lincoln binnenkort vertrekt bij The Walking Dead. De acteur vond het na bijna tien jaar zombies overhoop knallen als Rick Grimes wel mooi geweest. Niet in de laatste plaats omdat hij iedere keer zijn gezin in Londen moet achterlaten voor de opnames in Atlanta. Niet onbegrijpelijk, maar wel een flinke schok voor fans van de serie. En we zijn nog niet bekomen van het nieuws, of de volgende ster van The Walking Dead staat al haar koffers in te pakken: Lauren Cohan!

Vaste waarde

Cohan maakte haar debuut in het tweede seizoen van The Walking Dead als de stoere Maggie Greene. Sindsdien is de Britse actrice een vaste waarde van The Walking Dead. Maar dit weekend werd bekend dat ook zij op het punt staat de horrorserie te verlaten. Zij zal in slechts zes afleveringen van het negende seizoen te zien zijn. Tot nu toe speelde Cohan in niet minder dan 108 afleveringen van de hitserie.

Onzeker

Cohans toekomst bij The Walking Dead was al onzeker toen bekend werd dat de contractonderhandelingen over de volgende seizoenen waren stukgelopen. Daarnaast kan Cohan haar werk bij de The Walking Dead niet combineren met haar hoofdrol in de nieuwe serie Whiskey Cavalier. Hierin speelt de actrice een CIA-agente.

Duizelingwekkend

Ondanks dat twee van de belangrijkste acteurs de hitserie verlaten, zit er nog leven in de zombiereeks! Naar verluidt komt de nadruk na het vertrek van Rick en Maggie te liggen op Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Hij verlengde onlangs zijn contract bij The Walking Dead voor een duizelingwekkende 20 miljoen dollar! Toch zal Reedus zijn vrienden missen. Op Instagram reageerde hij op het vertrek van Andrew Lincoln met een korte, maar krachtige boodschap.

Het negende seizoen van The Walking Dead gaat in oktober van start.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.