Erica en Martien Meiland

De Meilandjes zijn al volop in het nieuws de laatste tijd. Zo is Maxime onlangs bevallen van een dochtertje en moesten Martien en Erica hun spullen alweer pakken voor de zoveelste verhuizing in korte tijd (en komt daar misschien nog wel een casa in Italië bij.). Maar er is meer nieuws: ook Erica komt met haar eigen biografie.

De motor achter de Meilandjes

Na het succes van de biografie van manlief ('Martien' werd maar liefst 140.000 keer verkocht), komt ook Erica nu met haar eigen verhaal. 'De motor achter de Meilandjes', zo luidt de ondertitel. Erica schreef het boek samen met Jan Dijkgraaf, zo vertelde ze in HLF8. Op Johnny's vraag wat we dan kunnen verwachten, deelt Erica gelijk een heftige anekdote over de coming out van Martien. "Je hebt er allebei verdriet van, maar zijn kant is heel anders dan die van mij. Ik heb wel eens een keukenmes gepakt. Ik wou hem wel bang maken, je treedt een beetje buiten jezelf."

Een beetje vreemd

Waldemar Torenstra, die ook aan tafel zat, was blijkbaar niet helemaal op de hoogte van de bijzondere situatie tussen Erica en Martien. Na de nodige uitleg kwam de vraag of het mogelijk is dat één van de twee ooit nog thuis komt met een andere partner. Volgens Erica bestaat die kans wel, "maar diegene moet wel bij de familie passen." Mooi, vindt Johnny, "maar ook een beetje vreemd." Maar volgens Martien zijn ze zo'n hecht gezin, dat "mocht er iemand op je pad komen, moet die wel door de ballotagecommissie." Zo had Erica onlangs nog een kortstondige relatie met privédetective Sander, maar dat hield niet lang stand.

Article continues after the ad

Het boek 'Erica: De motor achter de Meilandjes' ligt vanaf eind oktober in de winkels.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.