Het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale is nog maar net van start gegaan, maar nu al is bekend gemaakt dat er ook een derde seizoen gaat komen. Arme Offred, al twee seizoenen lang ervaart ze de ellende van het uitzichtloze leven in Gilead, maar het eind is dus nog lang niet in zicht.

Article continues after the ad

Beproefde strategie

Het begint een beproefde marketingstrategie te worden met tv-series: net als je een nieuw seizoen begint aankondigen dat er wegens groot succes nog een seizoen aankomt. Zo brachten we eerder vandaag het nieuws dat ook van Westworld een derde seizoen is aangekondigd. En het is natuurlijk niet echt een hele grote verrassing dat The Handmaid’s Tale verlengd gaat worden; de serie won afgelopen jaar acht Emmy Awards, waaronder de hoofdprijzen voor beste serie en beste actrice (hoofdrolspeelster Elisabeth Moss). Hier op de redactie riepen we de serie uit tot de beste van 2017 - en dus niet alleen beste nieuwkomer, maar beste van alles wat er te zien valt. De veelgeprezen serie is echter bijzonder duister en naargeestig, dus het is beslist geen aanrader voor tere zieltjes.

The Videolandmaid's Tale

In Nederland is The Handmaid’s Tale te zien bij Videoland. Het tweede seizoen is begonnen op 26 april en Videoland heeft het voor elkaar gekregen dat de afleveringen nu vrijwel direct na de Amerikaanse release online mogen. Wanneer het derde seizoen te zien zal zijn is nog niet bekend, maar aangezien het eerste seizoen vorig jaar rond deze tijd van start ging valt het te verwachten dat het derde seizoen eind april/begin mei 2019 van start zal gaan. Ook volgend jaar kun je dus weer zonnig de zomer inluiden met deze zwartgallige serie.