De Belgische Boer Zoekt Vrouw-variant zorgt bij onze zuiderburen voor een nieuwe sensatie en hij heet 'cowboy Jan'. Deze boomlange, 30-jarige veeboer uit Australië valt op door zijn looks en kreeg een recordaantal brieven.

Article continues after the ad

In de aflevering van afgelopen maandag op VTM moest Jan zich door 789 brieven, foto-boeken en liefdesverklaringen worstelen. Een record voor de Belgische BzV. Dit seizoen gaan Vlaamse boeren die wonen en werken in het buitenland op zoek naar een boerin in spe. Cupido heeft ze bij Jan voor het uitzoeken!

    

Kinderen

Waarom lukte het Jan tot nu toe niet om een down under-vriendinnetje te vinden? "Australische vrouwen zijn nogal direct", zo geeft hij toe in het Belgische Dag Allemaal. Overigens verwacht hij niet per se heel veel van het programma. "Misschien komt er iets moois uit voort, maar eigenlijk doe ik mee zonder al te hoge verwachtingen", aldus de veeboer. "Sommige briefschrijvers leken ook meer geïnteresseerd in een trip naar Australië dan in mij."

    

Record

In Nederland ging Jans brievenrecord er vorig seizoen al aan. Tilapia-boer Marc uit Zambia sleepte in Boer zoekt Vrouw Internationaal een whopping 829 brieven binnen. Ook staat er al weer een nieuwe reeks van de reguliere Boer zoekt Vrouw voor de (stal)deur. Yvon Jaspers ging eerder al op bezoek bij de nieuwe boeren en maakte recent bekend dat we vanaf 16 september weer kunnen genieten van de show.