Sfeervol, griezelig, betoverend en bloedmooi. Deze eigenschappen zijn allemaal van toepassing op de films van regisseur Guillermo del Toro. The Shape of Water lijkt geen uitzondering te zijn!

Article continues after the ad

Bizar experiment

In de vroege jaren 60 is Amerika in de ban van de Koude Oorlog. Elisa krijgt een baantje als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Haar leven verandert echter voorgoed wanneer zij in de kelder van het lab een stuit op een bizar experiment.

Griezelsprookje

The Shape of Water doet wat sfeer betreft denken aan het filmsprookje Amélie en klassieke monsterfilms als Creature from the Black Lagoon. Geen wonder, de regie is in handen van cultregisseur Guillermo del Toro. Deze regisseur tekende eerder voor oogstrelende griezelsprookjes als Pan’s Labyrinth en Crimson Peak. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Sally Hawkins (Paddington), Octavia Spencer (Hidden Figures) en Michael Shannon (Boardwalk Empire).

The Shape of Water draait vanaf december in de Amerikaanse bioscopen. Het is helaas nog niet bekend wanneer deze film in Nederland te zien zal zijn.