Wat jammer: Junkie XL heeft in navolging van voormalig Deadpool 2-regisseur besloten om de film te verlaten. Geen Nederlands tintje voor de soundtrack dus.

Article continues after the ad

Drijvende kracht

Wegens onoverkomelijke meningsverschillen verliet Miller - die de eerste film van Deadpool regisseerde - Deadpool 2. ”Tim was de drijvende kracht achter Deadpool en heeft mij dit project binnengehaald. Deadpool zonder Tim als regisseur voelt voor mij gewoon niet goed en daarom heb ik besloten om niet mee te doen aan het tweede hoofdstuk”, aldus Tom Holkenborg, zoals Junkie XL eigenlijk heet.

Zware beslissing

De wereld was niet alleen lyrisch over Deadpool, maar ook over de muziek die dus uit het brein van Junkie XL kwam. In de post op zijn Facebookpagina zegt Holkenborg tevens dat het een zware beslissing voor hem was. ”Ik houd van dit personage en zijn muziek en die van de film componeren was een monumentaal hoofdstuk in mijn leven, zowel persoonlijk als professioneel.”

Deadpool 2

Het is nog steeds de vraag wie Tim Miller en nu dus ook wie Junkie XL gaat opvolgen. John Wick-regisseur David Leitch staat hoog op het lijstje, maar ook The Martian-producent Drew Goddard en Magnus Martens (Banshee, Luke Cage) zijn nog in de race. Deadpool 2 staat op de planning voor maart 2018. Wie er in ieder geval wel meedoet? Ryan Reynolds natuurlijk.