Escape Rooms worden steeds populairder. Maar na het uitkomen van de horrorfilm met de veelzeggende titel Escape Room, kan daar heel snel een eind aan komen!

Article continues after the ad

Puzzels

In escape rooms laten mensen zich vrijwillig opsluiten in een kamer om aan de hand van raadsels en puzzels een uitweg te vinden. Deze escape rooms schieten als paddenstoelen uit de grond en ook het horrorgenre probeert een graantje mee te pikken van dit populaire tijdverdrijf. Geen wonder, want het concept van de escape room leent zich prima voor een bloedstollende horrorfilm!

Kooi

Dat moeten de makers van Escape Room ook gedacht hebben. In deze horrorfilm krijgt Tyler voor zijn verjaardag een uitje naar een escape room cadeau van zijn vriendin Christen. Samen met vier vrienden moeten ze raadsels oplossen om verder te komen. Maar dan verliezen ze Christen uit het oog. Wanneer de vrienden haar weer zien, is het op een monitor: naakt en in een kooi. Op dat moment wordt de escape room een spel op leven en dood!

Riverdale

De trailer belooft met zijn dodelijke puzzels een spannende kruising te worden tussen Cube en Saw. Een van de hoofdrollen is voor Skeet Ulrich. Je kunt deze acteur kennen uit de horrorklassieker Scream en binnenkort is hij ook te zien is in het tweede seizoen van de Netflix-hit Riverdale.

Escape Room komt in Amerika uit op 17 oktober op dvd, blu-ray en video on demand.