In de nieuwe planning voor RTL Boulevard was wel plaats voor Albert Verlinde, maar alleen als gast en dus niet meer als vaste presentator. Voor die eer bedankte hij vriendelijk na vijftien jaar trouwe dienst, bevestigde hij aan het AD. "Dan ben ik te gast in mijn eigen programma, daar zit ik niet op te wachten", aldus Verlinde.

Tijdens de allerlaatste uitzending met Verlinde liet de vertrekkende presentator direct weten dat hij geen flauw idee had wat er zou gaan gebeuren. Zijn dag begon normaal altijd met een telefonisch overleg met de redactie, maar deze keer werd het allemaal buiten hem om geregeld. Weinig verrassend, maar niet minder aardig, werd Verlinde getrakteerd op een aaneenschakeling van bedankjes door bekende Nederlanders.

Aan het eind mocht hij natuurlijk zelf nog even het woord nemen. De ontroering was zichtbaar, maar Albert hield het opvallend veel droger dan Toine van Peperstraten toen die afscheid nam van Studio Sport. Toen de studio tijdens zijn afscheid ook nog eens volliep met presentatoren en vaste gasten waar hij de afgelopen jaren mee samenwerkte, was het feest natuurlijk compleet!

Article continues after the ad