Wie denkt dat een biografische film over een kunstschaatser niet interessant kan zijn, gaat na het zien van de eerste trailer van I, Tonya gegarandeerd overstag.

Article continues after the ad

Tonya Harding

Margot Robbie speelt in de duisterkomische film de excentrieke kunstschaatser Tonya Harding, die twee keer Amerikaans kampioen kunstrijden werd. Hardings man Jeff Gillooly huurde in 1994 Shane Stant in om de concurrent van Harding, Nancy Kerrigan, op haar knieën te slaan, waardoor deze zich moest terugtrekken uit een wedstrijd en Harding uiteindelijk kampioen werd.

160.000 dollar

Harding gaf uiteindelijk toe geholpen te hebben de aanval te verbergen en kreeg drie jaar voorwaardelijk celstraf en een boete van 160.000 dollar. Haar man en Stant beweerden later dat Harding ook voorafgaand aan het voorval van de aanval afwist. 

All-in

Robbie gaat in ieder geval all-in. De actrice is nagenoeg onherkenbaar als Harding. De trailer is een soort bizarre combinatie van een documentaire, komedie en drama.  

De film is geregisseerd door Craig Gillespie, die ook verantwoordelijk is voor de Ryan Gosling-komedie Lars and the Real Girl.