Mark Wahlberg, Michelle Williams en een onherkenbare Kevin Spacey in een keihard waargebeurd kidnapdrama van Ridley Scott? Dat klinkt ons als ‘70s-muziek in de oren. Check de trailer van All the Money in the World hierboven.

Article continues after the ad

Getty

De film vertelt het heftige verhaal van de familie Getty. J. Paul Getty richtte in 1942 Getty Oil op en werd daarmee de rijkste man in Amerika. In 1973 werd zijn kleinzoon John Paul Getty III gegijzeld. De keiharde onderhandelingstactieken van de oliemagnaat tijdens dit kidnapdrama maakten hem beroemd en berucht. Volgens sommigen was hij ervan overtuigd dat zijn kleinzoon de gijzeling in scène had gezet. 

Trauma

Toen grootvader Getty maar niet betaalde, sneden de kidnappers het oor van John Paul Getty III eraf en stuurden ze het op zijn naar grootvader. Uiteindelijk werd het losgeld betaald en werd-ie gevonden in Italië. De 16-jarige jongen was echter zwaar getraumatiseerd en raakte na de gijzeling verslaafd aan alcohol en drugs, kreeg in 1981 een beroerte en overleed 30 jaar later aan de gevolgen daarvan.

Andere rollen

Mark Wahlberg speelt Fletcher Chase, een ex-CIA-agent die naar Rome wordt uitgezonden om J. Paul Getty III terug te krijgen. Michelle Williams speelt John Paul Getty III’s moeder, die wanhopig haar schoonvader probeert te overtuigen het losgeld te betalen.