Eva Jinek

De ongeneeslijk zieke Melissa (24) zou deze week haar verhaal doen bij Eva Jinek aan tafel, maar ze is nu al twee keer afgebeld door de redactie.

Article continues after the ad

Dat zegt Melissa, die leukemie heeft en laatst op een bijzondere manier in het nieuws kwam, in een Insta-Story op haar pagina, Mijn Kwaad Bloed, waarin ze volgers op de hoogte houdt van haar leven. "Ik heb nieuws, alweer", begint Melissa."Mijn uitzending van Jinek wordt weer verplaatst, omdat er vanuit het kabinet iemand is opgestapt." Ze doelt op het vertrekt van PvdA-leider Lodewijk Asscher vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. Hier ging een groot deel van de Jinek-uitzending over.

'Het spijt me'

"Eva Jinek zelf zei dat ze wel echt alle ruimte en tijd voor mijn verhaal wil maken, want het is wel echt een heel belangrijk verhaal, dus Jinek wordt verzet naar ergens volgende week", legt Melissa uit. Ze biedt zelfs haar excuses aan aan de mensen die haar in de talkshow verwachtten. "Dan weten jullie dat en het spijt me echt heel erg, want iedereen rekende echt op vandaag. Niet alleen jullie, maar ook mijn familie en verpleegkundigen."

'Wanneer gaan talkshows hiermee stoppen?'

De bekende GGZ-activiste Charlotte Bouwman vindt het schandalig dat de Jinek-redactie Melissa al twee keer afbelde, zo maakt ze duidelijk in een aantal tweets die kunnen rekenen op bijval. Ze heeft eenzelfde ervaring gehad met een talkshow. "Wanneer gaan talkshows hiermee stoppen?"

 

'Contact met de realiteit kwijt'

Charlotte: "Als je als talkshow (ze doen het allemaal) zo graag SUPER kwetsbare mensen in je programma wil, neem dan ook je verantwoordelijkheid en ga er een beetje normaal mee om." Ze begrijpt de afweging van de redactie, maar "twee keer in één week bij iemand die terminaal is? Dan ben je het contact met de realiteit echt kwijt”. Zoals gezegd kreeg Charlotte bijval:


Jinek heeft nog niet op de kritiek gereageerd. Redacties die mensen last-minute afbellen was een tijdje terug ook onderwerp van gesprek toen pianist Wibi Soerjadi zijn verhaal deed (en ook zelf de nodige kritiek kreeg).