Als je vertrouwen in de mensheid wel weer een boost kan gebruiken, moet je zeker even dit filmpje zien: de zesjarige Tijn heeft nog maar een jaar te leven, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich in te zetten voor kinderen uit de Derde Wereld.

Article continues after the ad

Nagels lakken

Het Glazen Huis trekt ieder jaar opmerkelijke bezoekers en dit jaar is geen uitzondering. Vandaag meldde de zesjarige Tijn en zijn vader Gerrit zich aan de poorten van het Glazen Huis. Zij hadden een te gek idee bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel: laat je nagels lakken door Tijn in ruil voor een bijdrage aan Serious Request. Uiteraard mocht je ook doneren als je je nagels niet wilde lakken, maar dan wel een hoger bedrag!

Zeldzame ziekte

De inzamelingsactie van vader en zoon is extra bijzonder omdat Tijn lijdt aan hersenstamkanker. Deze zeldzame ziekte treft jaarlijks vijftien tot twintig kinderen en is ongeneeslijk. De trieste verwachting is dan ook Tijn nog maar een jaar te leven heeft. Toch zegt vader Gerrit zich te willen inzetten voor mensen die het nog slechter hebben getroffen dan hen. Veel kinderen in de Derde Wereld halen tenslotte niet eens de zes jaar.

Rijen

De tomeloze inzet van Tijn en zijn vader is niet onopgemerkt gebleven. De actie ‘Lak aan’ heeft al meer dan twee ton opgebracht. Dat is ruim boven de 100 euro die het duo voor ogen had en aan de rijen voor Tijns nagelstudio in het Glazen huis worden alleen maar langer!

Steun de actie van Tijn op de site van Serious Request.