Peter R. de Vries

Peter R. de Vries zorgde gisteren in RTL Boulevard voor een ongemakkelijk sfeertje. Hij onderbreekt wetenschapsjournalist Diederik Jekel meerdere keren terwijl die het over de nieuwe mondkapjesmaatregel had. 

Schijnveiligheid

Diederik was altijd fel tegen het gebruik van mondkapjes in coronatijden, maar sprak dat standpunt gisteravond toch tegen. Hij geeft aan dat het gebruik van de mondkapjes in sommige gevallen toch wel nut zou kunnen hebben. Peter R. de Vries betrapt hem op deze tegenstrijdige instelling. “Dan is het toch raar, Diederik, dat jij zegt dat het schijnveiligheid is en dat 1,5 meter afstand beter is, maar dat ze het dan wel in het openbaar vervoer verplicht willen stellen? Het is veilig óf schijnveiligheid, maar het is natuurlijk heel raar om het dan verplicht te stellen als eigenlijk de opinie is dat het schijnveiligheid is.”  Kijkers kunnen de krekels bijna horen... Bekijk hieronder de aflevering. Vanaf minuut 7.34 hebben de twee hun mondkapjesdiscussie. 

Woordvoerder van het RIVM

Er ontstaat een zeer ongemakkelijke discussie tussen de twee, onderbroken door wat schampere lachjes van de medepresentatoren. Peter vindt dat de regering en nu dus ook Diederik van de hak op de tak springen wat betreft de mondkapjes. "Als je zegt dat het schijnveiligheid is, dan moet je het ook nergens verplicht stellen, want dan ga je mensen met iets opzadelen waar niemand in gelooft.” Diederik voelt zich natuurlijk op zijn tenen getrapt en zegt dat hij niet de persoon is die de regels bedenkt. “Ja, maar jij bent toch de woordvoerder van het RIVM?”, reageert de misdaadverslaggever spottend. wel of geen mondkapje blijft bij Diederik nog wel even een gevoelig onderwerp...

Article continues after the ad

Boulevard problemen

Het is niet de eerste keer dat een RTL Boulevard aflevering voor ophef zorgt. Het programma had eerder deze week nog technische problemen, en viel zo uit de lucht. Peter R. de Vries is ook zeker niet op zijn mondje gevallen wat wel eens voor wat ongemakkelijke situaties en gemene sneren kan zorgen. Voor ons zorgt het alleen maar voor geweldige tv!