Zoals bekend valt het succes van Solo: A Star Wars Story nogal tegen; de film heeft tot nu toe wereldwijd zo’n 350 miljoen dollar opgebracht. Dit resultaat blijft ver achter bij alle andere Star Wars-films. Eén van de redenen die wordt aangevoerd voor deze tegenvaller is de releasedatum: deze spin-off kwam in mei uit, net een half jaar na The Last Jedi waarover de meningen erg verdeeld waren, en vlak na de enorme blockbusters Avengers: Infinity War en Deadpool 2. Waarom dan ook die film juist dan uitbrengen? De Amerikaanse website Cinemablend denkt het te weten.

Article continues after the ad

Al een tijd terug gingen er geruchten dat Disney al aan voelde komen dat Solo geen groot succes zou worden. Ook hier hadden we er aandacht aan besteed. De mogelijkheid werd toen al genoemd dat Disney en Lucasfilm er rekening mee hield dat de film verlies zou lijden. Dat lijkt nu volgens Cinemablend inderdaad het geval te zijn, en juist daarom bleef de releasedatum van eind mei staan. Huh?

Verliespost valt weg

Het boekjaar van Disney loopt in Amerika van juli tot en met juni. Aangezien de studio in het jaar 2017/2018 al enorme successen had met Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi, Black Panther en Avengers: Infinity War is de winst over dit jaar gi-gan-tisch. Daarom kan het ook weinig kwaad als je een tegenvallende film van pakweg 300 miljoen er tussen hebt zitten die amper meer opbracht dan wat 'ie gekost heeft. De verliespost die Solo: A Star Wars Story is geworden voor Disney valt in het niet vergeleken met de honderden miljoenen die Thor, Luke, T'Challa en de rest van de gang hebben binnengeharkt.

Verlies minimaliseren

Voor het jaar 2018/2019 staan al wel Ant-Man and the Wasp, The Lion King, Captain Marvel en Avengers 4 op de planning, maar om het zekere voor het onzekere te nemen zou Disney volgens Cinemablend ervoor hebben gekozen aan de oude datum vast te houden om het verlies te minimaliseren. Slim toch?

Blaster wel succesvol

Gelukkig is er ook nieuws dat bewijst dat Han Solo heus nog wel populair is: de Hollywood Reporter meldt dat de originele blaster van Harrison Ford uit Return of the Jedi op een veiling in Las Vegas de deur uit is gegaan voor 550,000 dollar. Daar worden we dan toch weer een beetje gelukkig van.