De cast en crew van de tv-serie One Tree Hill hebben gezamenlijk een statement gemaakt om hun voormalige uitvoerend producent Mark Schwahn te beschuldigen van seksueel misbruik op de set.

Leading Ladies

In de brief schrijven onder meer de actrices Sophia Bush, Hilarie Burton en Bethany Joy Lenz, de leading ladies van de serie, dat ze “ervoor gekozen hebben om samen op te staan om hun steun te betuigen aan Audrey Wauchope en anderen.” Voormalig scriptschrijfster Wauchope beschuldigde de producent afgelopen weekend van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de set van de tienerserie.

“Veel van ons zijn in verschillende vormen psychologisch en emotioneel gemanipuleerd door Mark, sommige van ons zijn zelfs nog steeds in behandeling voor posttraumatische stress”, valt verder te lezen in de brief. “We hebben moeten leren om terug te vechten, soms fysiek, omdat we geen steun kregen van de mensen op de set”, schrijven de achttien vrouwen verder. 

One Tree Hill was tussen 2003 en 2012 negen seizoenen lang te zien op de Amerikaanse zender The CW.

Het DCEU-filmuniversum krijgt een nieuwe mokerslag te verwerken: The Flash met Ezra Miller in de hoofdrol is uitgesteld tot 2021. The Fastest Man Alive moet nog even geduld hebben en we kunnen Dumbledore de schuld geven.

Hu, hoe dan, vraag je? Nou: Ezra Miller speelt een belangrijke rol in de Fantastic Beasts-films en, spoiler alert, hij is ook weer van de partij voor de derde film. Net als Johnny Depp, overigens. Fantastic Beasts 3 begint in juli 2019 met filmen en daardoor kan Ezra niet óók nog eens The Flash in diezelfde periode proppen. Ook zou het script voor de superheldenfilm nog niet perfect zijn geweest, zo meldt filmblad Variety.

Snelheidsduivel

The Flash dook voor het eerst op in Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2016). Daarna kreeg hij een wat grotere rol in het niet-zo-superteam van Justice League (2017). Sinds die film horen we niets meer van de snelste man ter wereld en dat blijft voorlopig dus nog wel even zo...

    

Aquaman

Het is na de exit van Superman-acteur Henry Cavill (die wij overigens een meesteracteur vinden) de tweede rechtse hoek in het gezicht van de DCEU in korte tijd. Mogelijk komt er met Aquaman in december dan eindelijk een beetje licht in de duisternis. Anders kan de DCEU een keiharde reboot wel gebruiken! 

Eén van de allergrootste horrorklassiekers aller tijden komt op Halloween naar Pathé. De bioscoopketen komt dan eenmalig met een speciale versie, The Director's Cut. En daar zit de intens enge spider walk-scène in. *Bibber*.

Critici zien The Exorcist nog altijd als een van de beste horrorfilms ooit. Het verhaal over het Amerikaanse meisje Regan, dat een demoon in zich heeft, zorgt nog steeds voor koude rillingen. Ook vliegen de iconische filmmomenten je om de oren: van de kotsscène tot de 'spider walk'.

Spider-Regan

Maar die spider-walk zat er in het origineel uit 1973 niet eens in. De scène, waarin Regan ondersteboven van de trap waggelt, is later pas toegevoegd. De reden? Dit stukje werd gefilmd met behulp van een contortionist (iemand die zijn ledematen in allerlei richtingen kan buigen). Je zag de draadjes die haar vasthielden nog op beeld en die zijn later, toen CGI een ding werd, weggehaald. 

Pathé komt nu met de ultieme versie: die is mede door de spider walk elf minuten langer. Tickets bestel je hier. Blijf je liever thuis? Netflix schotelt je ook genoeg engs voor in hun speciale Halloween-maand. Ook The Haunting of Hill House, een gloednieuwe horrorserie, is net uit.

The Exorcist

★★★★★
Horror 1973
Film