Disney+ logo

Ben je het zat om altijd maar naar hetzelfde lettertype te kijken als je jouw favoriete series via Disney+ aan het bingen bent? Dan heb je nu geluk. Disney+ heeft namelijk sinds kort een instellingenmenu waardoor je de ondertiteling kan pimpen.

Article continues after the ad

Je kunt niet alleen het lettertype aanpassen (Comic Sans om andere mensen te pesten bijvoorbeeld), maar ook de kleur en eventuele randdetails als de grootte, doorschijnbaarheid, omlijning en de achtergrond van je tekst. 

Toegankelijkheid

Disney+ geeft deze mogelijkheid natuurlijk niet zomaar. Het is namelijk vooral bedoeld om de leesbaarheid te vergroten en hierdoor het platform toegankelijk te maken en te houden voor een grotere groep mensen. Al weten we niet of we blij moeten worden van het resultaat hieronder.


Hoe werkt het?

Het werkt vrij eenvoudig. Je opent het menu door binnen een film of serie te klikken op de knop voor ondertitelingen. Vervolgens druk je op het tandwieltje in de rechterbovenhoek. Als het goed is, zijn daar alle opties beschikbaar. Probeer het dus maar gauw uit bij één van deze tien toffe series of mooie films.