Van Night of the Living Dead tot The Walking Dead: ook ruim 50 jaar na de eerste grote zombieplaag zit er nog genoeg leven in het genre. Wij blikken terug op de geweldigste, goorste en grappigste zombiefilms ooit gemaakt!

Night of the Living Dead (1968)

Night of the Living Dead was misschien niet de eerste zombiefilm, maar deze klassieker stond wel model voor alles wat ernaar kwam: van de gruwelijk gore taferelen tot de deprimerende conclusie dat de overlevenden misschien nog wel een graadje erger waren dan de vleesetende doden.

Dawn of the Dead (1978)

Vraag een willekeurige horrorfan wat zijn favoriete zombiefilm is, en de kans is groot dat deze titel wordt genoemd. Dankzij het razende tempo, de krankzinnige kills en de briljante soundtrack staat dit adembenemende vervolg op Night of the Living Dead nog steeds als een huis! In 2004 verscheen een prima remake van Zack Snyder (Watchmen).

More content below the advertising

 

Zombi 2 (1979)

Ook de Italianen pikten tijdens het videotheektijdperk een graantje mee. En daarbij gingen ze zelfs nog iets verder dan hun Amerikaanse collega’s. Zo worden de fans in deze splatterklassieker getrakteerd op een gevecht tussen een zombie en een haai en een huiveringwekkende scène waarin een deursplinter in een oog verdwijnt.

Re-Animator (1985)

In 1985 verschenen twee ijzersterke zombiekomedies: Return of the Living Dead en Re-Animator. Van die twee heeft de laatste de tand des tijds het beste doorstaan. Jeffrey Combs is briljant in de titelrol en het oneerbiedige gehannes met afgehakte hoofden en andere lichaamsdelen werkt nog steeds enorm op de lachspieren.

 

Braindead (1992)

In deze vroege film van drievoudig Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings) breekt in een Nieuw-Zeelands dorpje een zombieplaag uit nadat een deftige oude dame wordt gebeten door een Sumatraanse rataap. Wat volgt is een even gore als grappige combinatie van Monty Python en Dawn of the Dead!

Shaun of the Dead (2004)

Shaun of the Dead is zowel een ode aan als een parodie op de zombiefilms van weleer. Dankzij de Britse humor en de onweerstaanbare cast groeide deze film uit tot een instant-cultklassieker. Het duurde dan ook niet lang voordat hoofdrolspeler Simon Pegg de oversteek maakte naar Hollywood.

 

[Rec] (2007)

 [Rec] vertelt het verhaal van een zombie-uitbraak in een appartementencomplex gezien door de ogen van een cameraploeg van een regionale zender. Deze duizelingwekkende kruising tussen The Blair Witch Project en Night of the Living Dead schopte het zelfs tot onze lijst van de beste horrorfilms van deze eeuw!

Planet Terror (2007)

Nadat zombies een beetje het lachertje geworden van het horrorgenre, bundelden Robert Rodriguez en Quentin Tarantino de krachten voor de snoeiharde zombiefilm Planet Terror! En een stripper die op de plek waar ooit haar rechterbeen zat een machinegeweer heeft gemonteerd, is nog maar het topje van de ijsberg!

 

Zombieland (2009)

Voor scriptschrijvers Rhett Reese en Paul Wernick doorbraken met de Deadpool-films, maakten zij deze heerlijke zombiekomedie. De topcast, bestaande uit onder meer Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson, maakte het feestje helemaal compleet. Zombieland 2 is dan ook al in de maak!

The Girl with all the Gifts (2016)

Het valt niet mee om tegenwoordig nog origineel uit de hoek te komen met een zombiefilm. Maar de Britten flikten het met het onvoorspelbare en bloedspannende The Girl with all the Gifts. De aanwezigheid van Golden Globe-winnares Glenn Close geeft deze stijlvolle horrorfilm nog meer klasse!

Heb je toch meer met vampiers? Bekijk dan deze lijst van onze favoriete vampiers uit de film- en televisiegeschiedenis!

 

More content below the advertising

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht. 

Orlando Bloom, onze Legolas; onze Will Turner gaat trouwen! Hij is verloofd met zangeres Katy Perry.

Zowel voor mannen als vrouwen is het dus een vrolijke dag! Of een gitzwarte, slechts geschikt om bitt’re tranen te wenen…

Bloom en Perry begonnen in 2016 te daten, maar een jaar later ging het stel toch uit elkaar. In 2018 werd ‘Karlando’ (‘Orlaty’?) gesignaleerd op een Ed Sheeran-concert, en sindsdien vormen ze weer een setje. Vanmorgen produceerden ze deze foto op Instagram. Hoe Orlando dat toch doet... Is hij een incognito Hollywood-verleider?

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lifetimes

Een bericht gedeeld door Orlando Bloom (@orlandobloom) op

 

Goed! Nog één keer zwijmelen!

 

Carnival Row

Orlando Bloom werkt momenteel aan een nieuwe serie, genaamd Carnival Row. In deze noir/horror-serie op Amazon, wonen verschillende fantasiewezens in een futuristische stad. De wezens worden opgejaagd door een moordenaar, en de rechercheur die ze moet beschermen (Orlando Bloom) is zelf verdachte! Naast Bloom zien we onder anderen Cara Delevingne in een hoofdrol.