Sterling Brown is de eerste Afro-Amerikaanse acteur in bijna twintig jaar die een Emmy won voor beste mannelijke hoofdrol. Maar het bijzondere moment werd overschaduwd door de regisseurs van het prijzengala.

Article continues after the ad

Hinderlijk

Vannacht mocht Sterling Brown een Emmy in ontvangst nemen voor zijn rol van Randall in de dramaserie This Is Us. Zoals gebruikelijk bedankte de acteur zijn familie, medewerkers en inspiratiebronnen in een ontroerende speech. Het feit dat Brown de eerste Afro-Amerikaanse acteur in negentien jaar was die een Emmy voor beste hoofdrolspeler won, gaf het moment een gouden randje. Maar wat een inspirerend moment had moeten worden, werd vrij abrupt afgebroken door de regisseurs van de prijsuitreiking. Halverwege het dankwoord werd namelijk de muziek ingezet. De kijkers waren ‘not amused’ door deze hinderlijke onderbreking. Niet in de laatste plaats omdat andere prijswinnaars ook alle ruimte kregen om hun woordje te doen.

Tweede kans

Na de show kreeg de This Is Us-acteur alsnog de kans om zijn toespraak af te maken. Brown maakte hiervan dankbaar gebruik, maar uiteraard was het toch niet helemaal hetzelfde. Voor de acteur was het overigens de tweede keer dat hij een Emmy mee naar huis mocht nemen. Vorig jaar won Brown het beeldje voor zijn bijrol in American Crime Story.