Komende week gaat I Still See You in première, waarin een jonge vrouw wordt geplaagd door geesten uit het hiernamaals. Dat hebben we eerder gezien… en in deze films vast ook nog beter!

Poltergeist (1982)

In deze door Steven Spielberg geproduceerde (en volgens hardnekkige geruchten zelfs geregisseerde) horrorfilm heeft een gezin de pech om een huis te betrekken dat gebouwd is op een indiaanse begraafplaats. De film vliegt vrij snel uit de bocht, maar de tv die uit zichzelf aanfloept en de bezeten clownspop jagen ons nog steeds de stuipen op het lijf!

Ghostbusters (1984)

Ghostbusters niet eng? Bekijk nog maar eens de ijzingwekkende scène waarin de titelhelden worden geconfronteerd met de geest van een oude bibliothecaresse en dan praten we verder. En een lijst van de beste geestenfilms zonder Ghostbusters is als een portie bitterballen zonder mosterd.

 

Candyman (1992)

Candyman verruilt de Victoriaanse landhuizen vol flakkerende kaarsen en krakende trapportalen voor een aftandse achterbuurt in Chicago. De originele setting betaalt zich dubbel en dwars uit en acteur Tony Todd groeide dankzij de titelrol van wraakzuchtige geest uit tot een van de meest geliefde horroriconen van de jaren 90!

The Sixth Sense (1999)

‘I see dead people’, bekent de doodsbange Cole aan kinderpsychiater Malcolm Crowe. The Sixth Sense zette het genre volledig op zijn kop met een van de meest verrassende eindes uit de filmgeschiedenis. Ook kudos voor het ijzersterke acteerwerk, met name van Bruce Willis in een van zijn laatste goede rollen.  

 

Ringu (1998)

Ook in Japan kunnen ze er wat van! In de invloedrijke horrorfilm Ringu worden mensen opgejaagd door een gewelddadige geest na het bekijken van een mysterieuze videoband. In 2002 verscheen een prima remake met de altijd betrouwbare Naomi Watts in de hoofdrol.

The Devil’s Backbone (2001)

Ver voordat regisseur Guillermo del Toro de belangrijkste Oscars in de wacht sleepte met zijn meesterlijke horrorsprookje The Shape of Water, bewees hij al zijn talent met The Devil’s Backbone. Dit sfeervolle spookverhaal vond al eerder zijn weg naar onze lijst van de beste Europese horrorfilms aller tijden.

 

The Others (2001)

Nicole Kidman speelt in deze heerlijk ouderwetse spookhuisfilm een van de beste rollen uit haar carrière. The Others biedt alle vertrouwde ingrediënten van het genre, maar het sublieme acteerwerk en het slimme einde maken dit een van onze favoriete horrorfilms van deze eeuw!

Paranormal Activity 3 (2011)

De Paranormal Activity-reeks kwam in 2007 al vliegend uit de startblokken, maar de serie bereikte een hoogtepunt met het derde deel in de reeks. Dankzij de zorgvuldige opgebouwde spanning en de effectieve schrikeffecten, raden we aan om Paranormal Activity 3 alleen te bekijken met een defibrillator binnen handbereik!

 

The Conjuring (2013)

The Conjuring mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het is jammer dat in de finale de spanning plaats moet maken voor een overdaad aan rondvliegend meubilair, maar tot die tijd is The Conjuring een even ouderwetse als moderne bovennatuurlijke horrorfilm. Dat het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen maakt het er natuurlijk alleen maar griezeliger op!

Lights Out (2016)

In Lights Out worden een moeder en haar twee kinderen geplaagd door een geest die alleen kan toeslaan in de duisternis. De puike cast, het creepy monster en een paar akelig effectieve jump scares maken dit een van de beste geestenfilms van de laatste jaren. Daarnaast kan Lights Out worden gezien als een metafoor voor depressie en hoe dat een familie kan ontwrichten.

 

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!