Bilal Wahib komt niet langs bij Beau

Vandaag werd bekendgemaakt dat Bilal Wahib, de acteur die een jongen op Instagram aanspoorde zijn geslachtsdeel te tonen, vanavond te gast zou zijn bij Beau. Mensen reageerden woedend op de aankondiging: volgens veel kijkers moet je zo’n figuur geen seconde aandacht meer geven. De acteur heeft zelf besloten om niet meer aan te schuiven bij de talkshow.

Op Instagram meldde Beau dat Bilal Wahib vanavond langs zou komen. “Beau is een journalistiek programma dat inspeelt op de actualiteit en gasten uitnodigt die in de actualiteit staan. Daarom is Bilal vanavond te gast.”

Article continues after the ad

 

Volgens de redactie is Bilals situatie kenmerkend voor een groter maatschappelijk probleem. “Hij heeft hier de gelegenheid om zijn kant van het verhaal te vertellen en zal tegelijkertijd ook kritisch worden bevraagd. Zeker omdat de situatie met Bilal staat voor een groter maatschappelijk probleem: online shaming en de valkuilen van social media.”

Tegenover Shownieuws verklaart het management van Bilal dat hij uiteindelijk tóch niet langsgaat bij Beau van Erven Dorens. De ouders van het jongetje gaven aan dat ze niet op méér publiciteit zitten te wachten, en Wahib zegt dit te respecteren. Volgens zijn management zijn "de wensen van het slachtoffer en zijn familie op dit moment het belangrijkste."

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

 

Bilal brandt z'n billen

Wahib liet gisteravond al weten “enorm veel spijt te hebben van zijn domme grap”, en vond het ook jammer dat meerdere tv-programma’s de samenwerking met de acteur acuut stopzetten.

Gisteravond gaf Peter R. De Vries al zijn mening over het incident (hét bewijs dat het een belangrijke discussie is!), en Beau van Erven Dorens liet toen al doorschemeren vooral sympathie voor het slachtoffer te hebben.

Beau versus Bilal

Het leek erop dat Bilal Wahib vanavond een zwaar uurtje tegemoet ging: een boze Beau bralt een brutale gast binnen een paar seconden onder tafel!

Beau is elke werkdag te zien op RTL4, rond 22:00 uur.