Fotograaf
Brunopress
Will Smith tijdens de Red Table Talk.

Het nog uit te komen boek 'Will' van megaster Will Smith zit vol schokkende bekentenissen. Zo vertelt de I Am Legend-acteur dat hij zijn vader Willard Carroll Smith Sr. wilde vermoorden omdat senior zijn moeder mishandelde. The iconische Fresh Prince deed eerder al een aantal heftige uitspraken. Die gingen onder andere over zijn depressieve gevoelens, maar ook over zijn huwelijk met Jada Pinkett Smith.

Gewelddadige alcoholist

De relatie tussen Will en zijn vader was altijd al moeilijk, schrijft hij in zijn boek. “Mijn vader was gewelddadig, maar hij was óók altijd aanwezig als er iets op school was: een wedstrijd, een toneelstuk of een voordracht. Hij was een alcoholist maar wel nuchter wanneer er een première was van een van mijn films.”

'Zag hoe ze bloed spuugde'

Een heftige jeugdherinnering zorgde ervoor dat Wills relatie met z'n vader voor altijd moeilijk bleef. Dat was toen de Hollywood-held als negenjarig jochie zag hoe hij zijn moeder mishandelde. “Ik zag hoe hij mijn moeder een klap tegen de zijkant van haar hoofd gaf, zo hard dat ze in elkaar zakte. Ik zag hoe ze bloed spuugde.”

Article continues after the ad

Pijn, woede en wrok

Toen Will veel later voor zijn vader zorgde, die in die tijd met kanker was gediagnosticeerd en niet meer lang te leven had, had de Fresh Prince of Bel-Air-ster heel kort “donkere gedachten” en twijfelde hij of z'n moeder moest wreken. “Op een avond reed ik hem in zijn rolstoel naar het toilet”, schrijft het acteercanon in zijn boek. “Als kind vertelde ik mezelf dat ik op een dag mijn moeder zou wreken.” Bovenaan een trap twijfelde Will. “Ik pauzeerde bovenaan de trap. Ik zou hem de trap af kunnen duwen en ermee weg komen. Even gingen tientallen jaren van pijn, woede en wrok door me heen. Maar ik schudde m'n hoofd en besloot met pa door te lopen naar de badkamer.” Willard Carroll Smith Sr. overleed op 7 november 2016 op 76-jarige leeftijd.

 
Het boek 'Will' kom uit op 9 november 2021.
 
Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.