We melden het al: Als je dacht dat na de redelijk geflopte Ghostbusters 2016-film het tabee was voor je favoriete eighties spokenjagers, dan had je het mis! In 2020 gaat het gebeuren, dan komt Ghostbusters III. En nu is het eerste teken van leven er, de teaser trailer!

Article continues after the ad

Het belooft wat

Er was al geroddel in de gangen over animatiefilms van Ghostbusters, maar toen kwam het nieuws. Ghostbusters I uit 1984 en Ghostbusters II uit ’89 ging een vervolg krijgen met Ghostbusters III. En om dat te bevestigen verscheen vandaag een teaser trailer online. Dat is een trailer die de sfeer van een film laat zien, zonder dat er beelden van de daadwerkelijke film worden getoond. Dat kan ook niet, want het script wordt nu geschreven. Maar de trailer is veelbelovend, want precies dat wat we zoeken in een Ghostbusters-film lijkt erin te gaan zitten: het echte eighties-gevoel. Net zoals Stranger Things. Je weet wel, een laagje zogenaamd-oud er overheen. Mysterie, bliksem, awww. Kijk maar!

 

Zo vader, zo zoon

Leuk weetje is dat de originele Ghostbusters gemaakt zijn door Ivan Reigman. En wie schrijft nu (samen met Gil Kenan) aan de scripts en zal het regisseren? Zijn zoon Jason Reitman. Hoe. Gaaf. We horen ‘papaaaaa, ik lijk steeds meer op jou’ op de achtergrond en wachten met spanning op deze belofte voor 2020. En weet je dat zelfs nu mensen nog geloven dat het verschijnen van Ghostbusters III een hoax is? Wij niet!