De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! Ben je klaar voor Space Jam 2? Kun je dat ooit echt zijn?

Space Jam was in 1995 het eerste wereldwonder, en was zo extreem geweldig dat men daarna in de geschiedenis zocht naar andere (kwalitatief mindere) wonderen als de Chinese Muur, de Taj Mahal  en het Colosseum (citation needed).

De film combineerde fenomenaal acteerwerk van topatleet Michael Jordan, met de grappige fratsen van de Looney Tunes-figuren. Alles wat op dat moment retepopulair was, kwam op wonderbaarlijke wijze samen, en het was fantastisch.

Article continues after the ad

 

Verhalen over een sequel gaan al jaren rond, en basketbal-ster LeBron James heeft nu eindelijk de releasedatum bekendgemaakt.

 

Volgens de hoofdrolspeler verschijnt Space Jam 2 op 16 juli 2021. James begint komende zomer met de opnames, na afloop van het huidige basketbalseizoen. De speler verhuisde vorig jaar naar de Los Angeles Lakers, en waarschijnlijk kwam dat (mede) door zijn Hollywood-plannen.

 

Space Jammer

We hebben erg veel zin in een nieuwe Space Jam, hoewel de wereld sinds 1995 flink veranderd is. De Looney Tunes zijn minder populair, basketbal zelf ook en LeBron James is een levende legende, maar géén Michael Jordan. Over R. Kelly, die met I Believe I Can Fly een megahit op de Space Jam-soundtrack had, willen we het niet eens hebben. Alleen Bill Murray is voor eeuwig, maar of hij terugkeert in de sequel is helaas nog onduidelijk... Hij zit trouwens wél in de sequel op Zombieland.