Chicken Run

20 jaar na de première van Chicken Run, wordt aangekondigd dat er een vervolg komt! Filmstudio Aardman komt met dit leuke nieuws en vertelt ook direct dat de film exclusief op Netflix te zien zal zijn. 

Leven na mevrouw Tweedy

In het eerste deel dat in 2000 uitkwam (voel je je ook al zo oud?), zagen we hoe de avontuurlijke kippen ontsnapten van mevrouw Tweedy en eindelijk vrij waren. In het nieuwe deel kunnen we zien hoe het vrije leven ze bevalt. 20 jaar nadat de film uitkwam, is Chicken Run nog steeds een zeer geliefde stopmotion animatiefilm.

Het perfecte verhaal

"Fans van over de hele wereld hebben geduldig gewacht op een idee voor een sequel die ‘Chicken Run’ eer zou aandoen. We zijn dan ook heel blij dat we op deze 20ste verjaardag kunnen aankondigen dat we het perfecte verhaal gevonden hebben", vertelt Peter Lord, mede-oprichter van Aardman.

Article continues after the ad

We weten ook al waar Chicken Run 2 precies over gaat. Het verhaal zal gaan over Ginger en Rocky die samen een schattig(?) ei broeden. En zo wordt hun dochtertje Molly geboren. Als ze horen dat hun soortgenoten in de bewoonde wereld gevaar lopen, moeten ze er iets aan doen. Ze zetten hun eigen leven en dat van hun dochtertje op het spel om alle kippen te redden.

Wanneer?

Maar hoe lang moeten we op dat perfecte verhaal wachten? De opnames staan gepland voor volgend jaar met dezelfde producers als de 2000-versie. Volgens Peter Lord gaat de film een beetje lijken op Mission Impossible. Met alle gadgets en onmogelijke acties die we gewend zijn, maar dan met kippen. Ook de eerste film had al veel inventieve gadget voor de kippen.

Wanneer Chicken Run 2 op Netflix komt is nog niet bekend, maar de productie start in 2021.