Scar

Jeremy Irons is binnenkort te zien in de nieuwe film House of Gucci, maar wij kennen hem natuurlijk van veel andere rollen, waaronder Scar in de originele The Lion King. In een interview met Queerty vertelt de acteur dat de gemene leeuw gay is.

Lion King: Scar’s pride

Oscarwinnaar Jeremy Irons wist niet altijd dat Scar gay is, sterker nog, toen hij de stem van de schurk insprak, stond hij er geen seconde bij stil. “Er is geen twijfel over mogelijk dat Scar een gay is die niet uit de kast durft te komen en daar doodongelukkig van wordt”, zegt de acteur. En niet uit de kast durven komen, dat had grote consequenties. “Het verhaal was heel anders gelopen als hij dat wel had gedaan. Dan was hij vermoedelijk ergens met een leuke partner gelukkig geworden en was hij helemaal vergeten de monarchie over te nemen zoals hij nu wel doet.

Vervolg 

De The Lion King heeft inmiddels ook een remake, maar daar leek Scar niet gay te zijn. Er komt overigens wel een vervolgdeel van de remake. Wat het verhaal gaat zijn is nog niet bekend, maar misschien gaan ze de originele The Lion King: Simba’s Pride remaken. De naam geeft in elk geval een perfecte opening om het uit de kast gehaalde personage te introduceren. 

Article continues after the ad

House of Gucci draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.