Macaulay Culkin in Home Alone

De afgelopen maanden was televisiekijkend Nederland in de ban van LEGO Masters. Deze vrolijke spelshow bewees maar weer eens dat het Deense speelgoed nog altijd onverminderd populair is. Een van de bouwstenen (ha!) van de succesformule is natuurlijk dat het merk meegroeit met zijn fans. Zo verschenen er eerder al speelsets gebaseerd op Star Wars, Harry Potter en zelfs Stranger Things. En binnenkort kan ook Home Alone aan dit funkyfrisse rijtje worden toegevoegd!
 


Wedstrijd

Op Twitter verscheen onlangs een eerste voorproefje van de officiële Home Alone-speelset van LEGO. Deze is het resultaat van een wedstrijd op LEGO Ideas, waar fans kunnen stemmen op de ontwerpen van andere fans. De Home Alone-set kreeg maar liefst 10.000 stemmen, met als gevolg dat de Home Alone-set nu een officiële release krijgt.
 


Seinfeld

Home Alone is trouwens niet de enige comedyklassieker uit de 90s die zijn eigen speelset krijgt. Ook de helden van Seinfeld worden door de Deense speelgoedfabrikant vereeuwigd in LEGO. En we weten nog niet wat deze speelset gaat kosten, maar de LEGO-versie van George Constanza is het geld nu al dubbel en dwars waard!

Article continues after the ad

Meer waanzinnige bouwwerken vind je in ons overzicht van creaties waar de LEGO Masters jaloers op zullen zijn!