Tegenwoordig zit zowat elke serieuze acteur in een Marvel-superheldenfilm. Keanu Reeves is een uitzondering, maar het had weinig gescheeld!

Volgens verschillende bronnen zou de hoofdrolspeler uit The Matrix, Speed en John Wick een grote rol krijgen in Captain Marvel! Hij was in de running om Yon-Rogg te spelen, de Kree-vijand van de machtige kapitein, Carol Danvers (Brie Larson). 

Article continues after the ad

 

Reeves had er niets op tegen, de acteur heeft in het verleden wel eens gezegd dat hij wel zin had in superheldenfilms (na zijn hoofdrol in Constantine), ware het niet dat de opnames van Captain Marvel tegelijk plaatsvonden met die van… John Wick: Chapter 3 - Parabellum!
 

 

John Wick forever!

Toen Reeves - met pijn in het hart - weigerde, dook Marvel bovenop Jude Law voor de rol. Hopelijk betekent het niet dat Keanu nooit meer een kans krijgt om in een Marvel-film te spelen. De John Wick-films zijn zó belangrijk voor Reeves dat zijn keuze prima te begrijpen is…
 

 

De derde John Wick-film draait vanaf 16 mei in de bioscoop. Captain Marvel flitst íets eerder in de bioscoop: de avonturen van Carol Danvers zien we vanaf 6 maart.