Fans van Riverdale geloven niet wat er zojuist is gebeurd in de nieuwste aflevering. Waren we net blij dat die winstersop voorbij is en voor dat we het weten gooit de show ons in totale shock: Riverdale verliest één van zijn bekendste inwoners.

More content below the advertising

Tja, het zal je niet verbazen dat we nu met keiharde spoilers gaan strooien. Wees dus gewaarschuwd. Ben je er nog? Oké: houd je vast. Het gaat om Archie Andrews (KJ Apa) himself. In de eerste minuten van de nieuwe aflevering No Exit wandelt Archie samen met hond Vegas door de Canadese bossen. Opeens valt een grizzlybeer hem aan.
 

 

Is this the real life?

De grote vraag is nu: is Archie écht dood of toch niet? Hij kan nog wel om hulp roepen en wanneer we hem in de rest van de aflevering zien, lijkt hij te hallucineren. Tot het einde: hulptroepen arriveren, maar Archie ligt roerloos en hevig bebloed in zijn bed. Fans reageren vol ongeloof.
 

 

Fucking Grizzly

Eén wel héél boze fans wijst erop dat Archiekins The Black Hood, Hiram Lodge en de gevangenis ‘overleefde’. En dan zou hij plotseling worden vermoord door een beer? Sommige volgers zitten misschien nog steeds vast in de ontkenningsfase: “No way after all of Archie’s death scares is he going to get killed off by a bear attack.”
 

 

RIP

Men gebruikt inmiddels al de hashtag #RIPArchie. Is het dan echt zo? Het wachten tot volgende week duurt in ieder geval langer dan ooit. Stay strong!
 

 

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.