Pennywise bezit de kracht om overal en in elke gedaante op te duiken: nu kunnen we daar ook bordspellen aan toevoegen! Speelgoedgigant Hasbro brengt namelijk heuse IT-versies van de bordspellen Cluedo en Monopoly op de markt.

Article continues after the ad

Dat meldt Screenrant. Ook staat er een gloednieuw bordspel op de planning: IT: Evil Below, waarin je als de Losers Club speelt en via dobbelstenen en speelkaarten Pennywise uit het enge dorpje Derry moet jagen.
 

Kopen, kopen, kopen!

De Cluedo-versie – IT Clue genaamd – komt nog deze maand uit. Hierin kruip je óók in de huid van de Losers Club en probeer je te achterhalen wie Pennywise allemaal nog meer wil omleggen. Of het net zo bloederig wordt als deze nu al beruchte scène in het aankomende IT: Chapter Two, is – helaas – nog niet bekend.

Monopoly

Uiteraard ken je het uitgemolken Monopoly-principe inmiddels wel. Het verschil met de IT-versie zit ‘m vooral in de setting: Derry. Je kunt er verschillende bezittingen en locaties kopen en duikt zelfs in het creepy rioleringsstelsel. Ook kun je Pennywises ‘tokens’ verzamelen, zoals de inhaler, het papieren bootje van Georgie en het fietsje. Tof!
 


Lange zit

Vooralsnog tikt de huidige versie van IT: Chapter Two de drie uur aan. Dan kun je dus gerust zo’n bordspel mee de bios in nemen voor een paar potjes – tijd genoeg. Wellicht knippen de editors de komende maanden nog wat scènes weg voor een iets fijnere, euhm, bios-ervaring. We zullen het pas op 5 september 2019 weten: dan draait IT: Chapter Two in de bios.