Als het aan bedenker Ryan Murphy ligt, kunnen we over een tijdje genieten van een heuse Glee-reboot. Op Instagram deelde hij vrijdag alvast de ideeën die hij heeft. 

Article continues after the ad

"Stel je voor dat het 2009 is en dat ik leef in een wereld waar ik Lea Michele, Ben Platt en Beanie Feldstein ken (Ben en Beanie zaten toen vast denk ik op de middelbare school en ik denk dat ze zich destijds weleens verkleedden als een personage uit Glee)", begint Ryan Murphy zijn bericht op Instagram voordat hij begint uit te lichten hoe hij het dan graag ziet.

De ster van de Club

Lea Michele zou - als het aan Ryan Muphy ligt - opnieuw één van de glansrollen krijgen. "Lea en Ben zouden dan frenemies zijn die vechten voor het hart en ziel van de Glee Club. Ben zit ook in het voetbalteam en slaapt vrijwel met de hele school en is het hart van McKinley". Beanie zou als hun wederzijdse vriendin verscheurd worden. "Plots bundelt Beanie de krachten met Sue Sylvester, wordt lid van de Glee Club en wordt de meedogenloze ster van de Club." Dan zouden er vast weer wat geweldige covers bijkomen.

Enthousiaste reacties

Ryan Murphy ziet het helemaal voor zich: "Ik wil dit doen. Zal ik?" en dat hoeft hij geen tweede keer te vragen. Lea Michele is duidelijk: "I'm in!" Dat geldt overigens ook voor Full House-acteur John Stamos (die ooit een tandarts speelde in de hitserie) en Dot Marie Jones (de footballcoach). Zij laten direct weten beschikbaar te zijn. Nou, wij kunnen hier ook geen 'nee' tegen zeggen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imagine it's 2009, and I lived in a world where I knew Lea Michele, Ben Platt and Beanie Feldstein (Ben and Beanie, I believe, were in high school then...and I think they dressed up as Glee characters once for Halloween?) If I had access to that talent, here's the new pilot: Lea and Ben are frenemies who fight for the heart and soul of Glee Club. Ben is also on the football team, and pretty much sleeps with the entire school and is the heartthrob of McKinley. Beanie is their mutual best friend, and torn. Suddenly, Beanie joins forces with Sue Sylvester, joins Glee Club and becomes the main soloist and the ruthless star of the club. Lea and Ben have to then join forces to dethrone her. I WANT TO SHOOT THIS DO OVER PILOT. Maybe I will?

Een bericht gedeeld door Ryan Murphy (@mrrpmurphy) op

De hele Glee-hype gemist of gewoon nog een keer kijken? Alle seizoenen staan op Netflix.