Fotograaf
Netflix/Emmanuel Guimier
Omar Sy in Lupin

De sympathieke meesterdief Assane Diop is de hoofdrolspeler van Lupin, en binnenkort keert hij terug op Netflix. Goed nieuws: het lijkt erop dat Lupin nog wel even doorgaat!

In een interview met The Wrap blijft hoofdrolspeler Omar Sy een beetje vaag over de toekomst van Lupin. “We weten het nog niet zeker. Natuurlijk zijn er na de tweede helft zaken afgesloten, maar het opent ook weer nieuwe deuren. We zullen zien!”

Lupin is een hit!

Het eerste seizoen van Lupin begon een beetje speels. Assane Diop (Sy) plaatste een paar zéér slimme kraken, geïnspireerd door de boeken over meesterinbreker Arsène Lupin. De sfeer werd al grimmiger toen Diop de rijke familie Pellegrini op de korrel nam: nu ze zijn zoon in handen hebben gaan de handschoenen natuurlijk uit.

Article continues after the ad

“Assane vond het leuk om met mensen te spelen, omdat hij zelf achter de knoppen zat. Nu is zijn familie in gevaar en heeft hij geen grip meer op de situatie. In de nieuwe afleveringen moet Assane echt vechten voor zijn familie. Veel meer kan ik niet zeggen, want als ik over Lupin praat dan kan ik niet meer stoppen!”

Hoewel Omar Sy de boot nog een beetje afhoudt, lijkt Netflix stiekem al zeker van een nieuw seizoen Lupin. De serie is een enorm internationaal succes, en George Kay (medebedenker van de serie) heeft al gezegd dat hij bezig is met verhaallijnen voor een nieuw seizoen. Terecht, wat ons betreft!

Het tweede seizoen van Lupin (of het tweede deel van seizoen 1, als je daar gevoelig voor bent) verschijnt in de zomer van 2021 op Netflix.